Filmske vijestiVijesti

Uskoro počinje snimanje filma ‘Mad Max: Furiosa’

Pripreme se privode kraju i snimanje filma ‘Mad Max: Furiosa’ trebalo bi da otpočne u martu ove godine, prenosi New Daily. Snimanje filma odvijaće se u Australiji, i ‘Furiosa’ bi trebao da bude najveći film ikada snimljen u Australiji.

‘Furiosa’ će pratiti pobunjeničku ratnicu koja je predstavljena publici u akcionom filmu Mad Max: Fury Road iz 2015. godine. Prednastavak će istražiti porijeklo lika mnogo prije nego što je postala inspirativni operater Immortan Joe-a, i udružila snage sa Mad Max-om. George Miller se vraća kao koscenarista, režiji i produkciji projekta zajedno sa svojim dugogodišnjim producentskim partnerom, Dougom Mitchelom, nominiranim za Oskara.

Anya Taylor-Joy glumiće Furiosu umjesto Charlize Theron. Njoj će se pridružiti Marvelova zvijezda Chris Hemsworth, koji nije mogao biti uzbuđeniji što će se pridružiti franšizi koja mu je toliko značila tokom njegovog života.
„Prilično sam se zapalio da budem dio franšize koja mi je značila cijeli svijet dok sam odrastao u Australiji“, rekao je Hemsworth o ulasku u svijet Mad Maxa.

Nažalost, publika će još malo čekati na Mad Max: Furiosa, jer je premijera filma sada odgođena sa datuma 23. juna 2023. do 24. maja 2024. godine.

Ostavite komentar