Umro sportski komentator Duško Korać

DUSKO-KORACKomentator Duško Korać umro je u Beogradu u Urgentnom centru.

Korać je rođen 4. jula 1955. u Ivangradu (sadašnje Berane) gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. U Beograd je došao 1973., gdje je studirao ekonomiju. Ipak, ljubav prema sportu i televiziji odvela ga je u drugu stranu od one koje su studentski dani nagoviještavali.

Njegovi prijenosi sportskih događaja rijetko koga su ostavljali ravnodušnim. Kako se često isticalo, “oduvijek je spadao u kontroverzne komentatore”, jer je imao i brojne poštovaoce koji nisu propuštali njegove prijenose, kao i žestoke protivnike koji su osporavali njegovu profesionalnost. Najviše je prenosio atletiku, ali i zimske sportove, vaterpolo, odbojku, fudbal, formulu, boks i plivanje.

Popularnost je sticao javnim govorenjem onoga što mnogi misle “a ne smiju da kažu”, ali i po tome što je oštro govorio o onima koji uzimaju doping.

Fudbalske mečeve nije prenosio još od 1990, zbog incidenta na zagrebačkom stadionu Maksimir, kada je Zvonimir Boban udario policajca tokom nereda pred utakmicu Dinamo – Zvezda. Koraćev otac je bio policajac, pa je to doživio lično.

Pojedini srpski sportisti bili su otvoreno protiv njega.

Neki su to voljeli, neki osporavali, ali su ipak svi pratili njegov rad sa komentatorskog mjesta. Odlaskom Duška Koraća RTS je izgubio jednog od najiskusnijih i najupečatljivijih sportskih novinara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *