mix

U kinu Meeting Point izbor filmova nominovanih za Oscara®

Kraj ovog mjeseca repertoar kina Meeting Point u znaku je filmova nominovanih za nagrade Oscar®. Do 31. januara u terminima u 17.30 sati i u 20.30 sati pogledajte filmove: „Oppenheimer“ (Christopher Nolan) koji ima 13 nominacija za Oscare®, „Uboga stvorenja“ (Poor Things) Yorgosa Lanthimosa s 11 nominacija, „Ubistva pod cvjetnim mjesecom“ (Killers Of The Flower Moon) Martina Scorseseja s 10 nominacija, „Barbie“ Grete Gerwig s osam nominacija, „Anatomija pada“ (Anatomy Of A Fall) Justine Triet s pet nominacija, „Napoleon“ Ridleyja Scotta s tri nomincije i „Prošli životi“ (Past Lives) Celine Song koji ima dvije nominacije za Oscare®.

Prošli životi Celine Song osvojio je dvije nominacija za Oscara®: za najbolji film i za originalni scenarij.

Film o preispitivanju životnih izbora i razmišljanju o životima koje smo možda mogli živjeti da smo negdje u prošlosti pošli drugim putem… Opisivan kao spoj „Prije svitanja“ i „Raspoloženi za ljubav“, ovaj melankolični romantični prvijenac kanadsko-korejske autorice Celine Song nije prestao oduševljavati publiku i kritiku od svoje premijere na Sundanceu.

U kinu Meeting Point 24.1. u 17:30 sati, 27.1. u 20:30 sati i 30.1. u 17:30 sati.

Najveći broj nominacija za Oscara® dobio je biografski film Oppenheimer u režiji Christophera Nolana.

Biografski film o Robertu Oppenheimeru, znanstveniku koji je stvorio atomsku bombu, dobio je čak 13 nominacija za zlatni kipić, uključujući one najvažnije – za najbolji film, režiju, adaptirani scenarij, glavnu mušku ulogu (Cillian Murphy), sporednu mušku (Robert Downey Jr.) i sporednu žensku ulogu (Emily Blunt).

U kinu Meeting Point 24.1. u 20.30 sati, 28.1. u 17:30 sati i 31.1. u 20:30 sati.

Barbie, koja je uz film „Oppenheimer“ obilježila proteklu godinu i dominirala kino-blagajnama, osvojila je osam nominacija. Roza avantura koja oduševljava sve generacije. Ulogu najpoznatije lutke preuzela je Margot Robbie, a njenu bolju polovinu Kena glumi Ryan Gosling.

U kinu Meeting Point 25.1. u 17:30 sati i 28.1. u 20:30 sati.

Anatomija pada Justine Triet ima pet nominacija za Oscara®: za najbolji film, režiju, najbolju glumicu, originalni scenarij i montažu.

Pobjednik filmskog festivala u Cannesu 2023., a onda i osvajač brojnih drugih nagrada uključujući čak šest nagrada Europske filmske Akademije među kojima i za najbolji film, režiju, glavnu glumicu i scenarij, ovaj je film priča o ženi osumnjičenoj za ubojstvo supruga i njihovom slijepom sinu koji se, kao jedini svjedok događaja, nalazi usred moralne dvojbe.

U kinu Meeting Point 25.1. u 20:30 sati i 29.1. u 17:30 sati.

Uboga stvorenja reditelja Yorgosa Lanthimosa nominovan je za Oscara® u 11 kategorija od kojih i u kategoriji za najbolji film godine, najbolju režiju i najbolju glumicu, koju je ponijela Emma Stone, a za najbolju sporednu mušku ulogu nominovan je Mark Ruffalo. Film je na festivalu u Veneciji nagrađen Zlatnim lavom.

U kinu Meeting Point 26.1. u 17:30 sati, 29.1. u 20:30 sati i 31.1. u 17:30 sati.

Redatelju Martinu Scorseseu ovo je 10. nominacija za režiju, a njegov film Ubistva pod cvjetnim mjesecom (nominovan između ostalog za najbolji film i adaptirani scenarij) zaradio je ukupno 10 nominacija. Lily Gladstone nominovana je za najbolju žensku glavnu ulogu, a Robert De Niro za sporednu mušku. Osim toga Lily Gladstone ulazi u povijest Oscara kao prva Indijanka nominovana za najbolju glumicu.

U kinu Meeting Point 26.1. u 20:30 sati.

Istorijski spektakl Napoleon ima tri nominacije za Oscara®: za kostimografiju, produkciju i vizualne efekte.

Film prikazuje uspon i vladavinu jednog od najpoznatijih francuskih vođa svih vremena, Napoleona Bonapartea, a u naslovnoj ulozi je Joaquin Phoenix.

U kinu Meeting Point 27.1. u 17:30 sati i 30.1. u 20:30 sati.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 8 KM, za studente i penzionere 5 KM.

Više informacija o repertoaru kina Meeting Point na web stranici https://kinomeetingpoint.ba/ i na društvenim mrežama kina.

Napišite komentar