Tifa: Da se razumijemo, “Bijelo dugme” uopšte nije bilo moja grupa

Bend ” Bijelo dugme” je ponovo na okupu, a Tifa se prisjetio saradnje sa Bregovićem i početaka, prenosi Expressmag, a Tifa je govorio o tome:

“Nije sporno da me je boravak u grupi Bijelo dugme izbacio u orbitu. I to za mene jeste bilo zadovoljstvo, čast i privilegija. Tu je sve funkcioniralo kao švicarski sat, lijepo je bilo biti njihov član, bilo je zadovoljstvo raditi i sa Bregom i sa ostalima i ja ću ostati upamćen po tom periodu mog rada. Međutim, da se razumijemo, Bijelo dugme uopšte nije bilo moja grupa, ja sam slušao Indexe, Atomsko sklonište… i prvi put kada Bregović nije radio autorizaciju intervjua, ja sam to i rekao novinarima.

Kada god sam imao priliku isticao sam da sam u životu imao samo dva mentora: Davorina Popovića i Serđa Blažića. Moram da priznam da je Goran tu bio malo ljut, jer to marketinški nije bio baš najbolji potez. Ali ja sam puno lijepih stvari doživio u Dugmetu, a volim da se sjećam lijepih stvari. Bez obzira na sve, ja uvijek ističem da sam čovjek bez dlake na jeziku: sve je to divno, krasno i budi davno zaboravljene emocije – ali prije svega je posao bio u pitanju: koliko para toliko muzike. Ja sam u svojoj priči već odavno, imam svoj put, ali ne odričem se hipoteke Bijelog dugmeta”.