The Lazarus Project (2022- )

Serija
Godina: 2022 – (mart)

Žanr:
Fantazija / Triler

Glavne uloge:
Paapa Essiedu, Anjli Mohindra, Tom Burke, Caroline Quentin, Rudi Dharmalingam, Charly Clive …

Radnja serije:
Kada se George (Essiedu) jednog dana probudi i otkrije da proživljava dan od prije nekoliko mjeseci, misli da je izgubio razum. Sve njegove nedavne životne prekretnice su poništene, uključujući njegov uspjeh na poslu i brak sa ljubavlju njegovog života, Sarom (Clive). Što je najgore, čini se da je on jedini koji je primijetio šta se dogodilo.

To jest, sve dok ne upozna Archieja (Mohindra), koji regrutuje Georgea za projekat Lazarus – tajnu organizaciju koja je iskoristila sposobnost da vrati vrijeme svaki put kada svijetu prijeti izumiranje. Poput Georga, oni koji rade u Lazarusu su malobrojni ljudi na zemlji sa sposobnošću da se sjete događaja koji su poništeni kada se vrijeme vrati. Zajedno sa kolegama Archiejem, nepokolebljivi Shiv (Dharmalingam) i njihovim čeličnim vođom Wes (Quentin), George radi na sprječavanju globalne katastrofe – uključujući pokušaj pronalaženja strašnog Rebrova (Burke), traženog kriminalca s namjerom da detonira nuklearnu bojevu glavu i uništi svijet.

Čudna nesreća nanosi štetu nekom bliskom Georgeu. Lazarus mu neće dozvoliti da vrati vrijeme da to poništi – osim ako ne prijeti globalno izumiranje. Sada george mora da izabere da ostane odan ili da krene u propast, jer se suočava sa pitanjem: da imate moć da ispravite svoju prošlost, šta biste žrtvovali da to uradite…?

Ostavite komentar