‘Terminator: Dark Fate’ jedan je od najvećih gubitnika u 2019. godini

Kada je 2015. godine ‘Terminator Genisys‘ ostvari u američkim kinima zaradu manju od 100 miliona dolara, Paramount Pictures trebao je shvatiti kako publika nije više pretjerano zainteresirana da gleda robotske apokalipse.
Ali Hollywood je odlučan da ponovo privuće pažnju publike koju sve više preuzimaju razni streaming servisi, pa je tako u film Terminator: Dark Fate uložen budžet od čak 185 miliona dolara. Pored toga kao producent vraćen je James Cameron, kao i Linda Hamilton među glavne uloge.

Ipak film režisera Tim Miller-a zaradio je u američkim kinima do sada samo 48 miliona dolara, dok je stvar u ostatku svijeta nešta bolja, pa ukupna zarada iznosi 199 miliona dolara.
Čak i u Kini koja važi za jedno od najvažnijih filmskih tržišta stvari nisu bajne, pa je film uspio tek da zaradi oko 30-ak miliona dolara.

Kada na troškove budžeta dodamo još troškove promocija, procjene su da bi Dark Fate mogao da donese gubitak od oko 120 miliona dolara, prenosi The Hollywood Reporter.

Međutim, ovo ne bi trebalo da bude veliko iznenađenje, jer godina unazad moglo se uvidjeti da interes publike opada, pa samim tim i zarade filmova.
Tako je 2009. godine Terminator Salvation zaradio 365 miliona dolara širom svijeta, nasuprot budžetu filma od 200 miliona dolara. Zatim 2015. godine Terminator: Genisys zaradio 432 miliona dolara nasuprot budžetu od 155 miliona dolara.

Ostaje još da vidimo koliko će ukupno film zaradi u kinima, ali već je sasvim izvjesno da će se raditi o višemilionskim gubicima, i da se radi od jednom od najvećih filmskih gubitnika u 2019. godini.