Tarantino priprema Django / Zorro film

Django Unchained dobija svoj novi nastavak, a na velikim ekranima će se pojaviti kombinacija Django / Zorro.

Režiser Quentin Tarantino prethodno je napisao nastavak svoj filma iz 2012. godine za Dynamite Entertainment, u kojem se neočekivano udružuju Django i Zorro, i režiser se nada kako će ova dva junaka da ukrste svoje puteve u novom filmu. Već je angažovan Jerrod Carmichael koji radi na filmskoj adaptaciji scenarija.
Za sada nije poznato da li i Tarantino radi na scenariju ili samo pomaže pri tome. Takođe i ostale informacije vezane za projekta čuvaju se u strogoj tajnosti.

U već postojećem stripu radnja se odvija nekoliko godina nakon događaja u Django Unchained, i svojevrsni je nastavk radnje filma.
U stripu pratimo avanture Djanga, lovca na ucjene, koji svojoj ženi šalje novac nakon svakog obavljenog posla. Tokom svojih poslova Djanko naiđe na Diego de la Vega, nama poznatiji kao Zorro.
Njih dvojica se sprijatelje i krenu na misiju oslobađanja robova od njihovih zarobitelja …

Film Django Unchained pojavio se u kinima 2012. godine, a glavnu ulogu je igrao Jamie Fox. Radnja filma odvija se prije Građanskog rata u Americi, a prati Djanga koji radi sa Nijemcem lovcem na ucjene, Dr. King Schultz (Cristoph Waltz), kako bi ulovili neke od najstrašnijih zlikovaca Južne Amerike. Oni se nađu u sukobu da vlasnikom plantaže Calvin Candie (Leonardo DiCaprio), koji drži Djangovu ženu kao ropkinju.

Film je bio veliki hit i zaradio je 425 miliona dolara u kinima. Kritičari su takođe bili oduševljeni filmom, a osvojio je i nekoliko nagrada, kao i nominaciju za Oscara.

Još uvijek nije poznato kada bi se u kinima mogao pojaviti Django / Zorro film.