Vijesti

Stana Katić uspješna i nakon “Castle”

stana-katicVjenčanje i tri dugometražna filma

Lijepa i privlačna Stana Katić, dobitnica trostrukog “People Choice Awarda” kao najbolja glumica policijske serije za 2014, 2015 i 2016 godinu, saznala je prošlog travnja da joj ugovor nije obnovljen u veoma popularnoj i gledanoj tv seriji “Castle”. ABC televizija je također udaljila i Tamalu Jones koja je tumačila Lanie, u istom programu.
Iako začuđena, Stana je ostala dostojanstvena i samo je preko Twittera poručila mnoštvu fanova : “Hvala na podršci. Volim vas!”

Da bi opravdala neshvatljivu odluku produkcija je pominjala loše financijsko stanje, iako su najprije odlučili snimiti i devetu sezonu, sa glavnim glumcem Nathanom Fillone koji je tumačio Ricka Castlea. Ali brojni fanovi Stane Katić su se pobunili i dali na znanje kako ne žele vidjeti nestanak para nazvanog “Casket”. Društvene mreže su eksplodirale a najuporniji su pozvali na bojkot iduće sezone, bez ljupke glumice.

Publika je uspjela jer nakon nekoliko nedjelja razmišljanja, kanal je odlučio kraj serije. Uprkos prestanka programa koji joj je donio planetarnu slavu, Stana Katić nije dugo bila besposlena. Danas 38-godišnjakinja, glumica je ove godine učestvovala u tri dugometražna filma koje će, uskoro, sa cijelom ekipom predstaviti i na Starom kontinentu. Radi se o ostvarenjima “The Rendezvous”, “Sister Cities” i “Izgubljeni u Firenci”. Kako je poznato, Katić govori pet jezika a posjeduje i osobnu producentsku kuću “Sine Timore Production”, što na latinskom jeziku znači “bez straha”, fondiranu 2008. godine pa je bila producentica 17 epizoda “Castlea”. Glumica viđena i u “Quantum of Solace” se može osloniti i na Krisa Brkljaća, dugogodišnjeg životnog suputnika za koga se udala 26. travnja, na svoj rođendan.

Džana Mujadžić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)