Snimaće se nova verzija ‘Šreka’ i ‘Mačka u čizmama’

Shrek‘ i ‘Puss in Boots’ dobiće svoje nove priče, a za nove filmove biće zadužen CEO Illumination Animationa i producent crtaća ‘Despicable Me‘, Chris Meledandri.

Variety prenosi da je Universal Pictures tražio da Meledandri “otkrije nove priče za prepoznatljive likove”. U pitanju, ipak, neće biti potpuni reboot, jer Meledandri je unajmljen da jednostavno “osvježi” franšizu sa novim idejama. S tim u vezi, producent planira da zadrži i staru glasovnu podjelu u kojoj su briljirali Mike Myers kao Shrek, Eddie Murphy kao Magare i Antonio Banderas kao Mačak u čizmama.

DreamWorks Animation, koji je stvorio Shreka 2001. godine, kupljen je od strane Comcastove NBCUniversal divizije 2016. godine, a Meledandri je odabran da nadgleda i DreamWorks i Illumination – iako je trenutno samo savjetnik za DreamWorks.

“Kada pogledate unazad na one vokale u filmu shvatite da su odlični, i iako sada možemo da uvedemo potpuno novu ekipu, ja osjećam nostalgiju i želim da vratim one likove”, objasnio je Meledandri. “Izazov za nas bio je pronaći nešto što ne podsjeća na samo još jedan nastavak u serijalu”.