Vijesti

Snima se spinoff filma “Men in Black”

Objavljeno je da se snima spinoff filma “Man in Black” koji bi prema prvim saznanjima trebao režirati F. Gary Gray, režiser filmova “Law Abiding Citizen” s Gerardom Butlerom, “The Italian Job” i “Straight Outta Compton”.

Matt Holloway i Art Marcum, scenaristi prvog “Iron Mana” već su napisali scenarij, a “Man in Black” spinoff imat će se nove likove koje do sada nismo upoznali u filmovima. To znači da sigurno nećemo vidjeti Willa Smitha i Tommyja Lee Jonesa u njihovim ulogama.

Kada se pojavio 1997. “Men in Black” je bio veoma popularan zbog priče o vanzemaljcima koji žive sa nama kao ilegalni imigranti, te zbog Will Smith-a i Tommyj Lee Jones-a u glavnim ulogama, a uspjehu je doprinijela činjenica da je izvršni producent bio Steven Spielberg. Nakon toga su uslijedila još dva nastavka koja i nisu bila toliko popularna.

Prvi Man in Black iz 1997. zaradio je nevjerojatnih 590 miliona dolara na uloženih svega 90 miliona. Nastavak je snimljen 2002. godine, a deceniju kasnije stigao je i treći nastavak. Iako nastavci nisu bili toliko uspješni kao originalni film, cijela franšiza je zaradila čak 1,5 milijardu dolara.