Slavni muzičar John Prine umro od posljedica corona virusa

John Prine, legenda američke muzike i jedan od najpoznatijih i najuticajnijih tekstopisaca, umro je od posljedica virusa korona. Njegov portparol je ovo objelodanio AFP-u u ime porodice muzičara.

Mandatory Credit: Photo by AP/Shutterstock (8899154c) John Prine poses in his office in Nashville, Tenn. The former Chicago mailman has become an affable songwriting guru for many of Nashville’s talented young artists and his songbook, “Beyond Words,” released in April, features guitar chords, family photos, handwritten lyrics and witty stories alongside some of his best known songs, such as “Sam Stone Music John Prine, Nashville, USA – 20 Jun 2017

Imao je 73 godine. U bolnicu je primljen 26. marta sa simptomima COVID-19, a umro je nekoliko dana kasnije.

Prine je bio veoma cijenjen, a mnogi muzičari, kao što su Bob Dilan i Brus Springstin, imali su samo najljepše riječi za njega. Springstin ga je nakon smrti nazvao najdivnijim na svijetu.

Bio je dvostruki dobitnik nagrade Gremi, ali i nagrade za životno djelo. Muzičar je dva puta bolovao od raka, nakon operacija su mu odstranili dio grla i pluća, a on je tada šaljivo rekao da mu se sada glas popravio, te da će biti dobro sve dok može da se šali na račun bolesti.