Sin Jasmina Gelje zvijezde kultne “Audicije” glumi u nastavku “Avatara”

Filip Geljo, sin bosanskohercegovačkog glumca Jasmina Gelje, kojeg svi pamte iz kultne “Audicije”, glumit će u dva nastavka holivudskog blokbastera Jamesa Camerona, filma “Avatar”.

– Filip će sigurno glumiti u sljedeća dva nastavka “Avatara” – potvrdio je njegov otac Jasmin, a svi mogući sljedeći nastavci ovisit će o uspjehu ova dva nastavka. Filip glumi lik Aonunga iz Metkajina klana.

Filip (15) se trenutno nalazi na intenzivnim pripremama za film u Los Anđelesu. Otac je nedavno bio s njim u SAD, a sad je s njim majka, pošto maloljetni Filip na snimanjima ne može biti sam.

– Bio sam 12 dana s njim, ali ga od tada nisam dugo vidio i poželio sam ga. Zbog vremenske razlike i priprema na kojima je stalno, rijetko se čujemo – ispričao je Geljo. Osim u LA-u, film se snima i na Havajima, a uz Filipa, u njemu navodno glumi i sin Kate Winslet, Ronal.

Filipu ovo nije prvi put da glumi u Hollywoodskim produkcijama. Svoj glumački debi imao je u filmu “The Last Chance”, a popularan je po glavnoj ulozi u seriji “The Odd Squad”.

Pogledajte trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=RqHI0kE-cyo