Serija ‘Wednesday’ ruši rekorde gledanosti, skinula s trona ‘Stranger Things’

Nova serija Tima Burtona, u kojoj glavni lik Wednesday Addams glumi mlada Jenna Ortega, u debitantskoj je sedmici postala novi Netflixov hit, skinuvši s trona seriju ‘Stranger Things‘.

Među Netflixovim serijama na engleskom jeziku, rekord po broju sati gledanja u sedmici sada drži ‘Wednesday‘ s 341,2 miliona sati. Serija Tim Burtona, Ala Gougha i Milesa Millara, u kojoj glumi Jenna Ortega, na prvom je mjestu u 83 zemlje, izjednačavajući se s rekordom kojeg je postavila 4. sezona serije ‘Stranger Things”, objavio je u utorak Netflix na Twitteru.

U središtu radnje ovog spin-offa o porodici Addams je tinejdžerica gotičarka Wednesday, koja seli u internat Nevermore Academy.

Na Netflixu je serija objavljena nešto ranije ovoga mjeseca, dospjevši ravno na vrh liste najgledanijih, pobijedivši serije poput ‘Krune‘, ‘1899‘ i ‘Dead to Me‘.

U sablasnoj drami ulogu neponovljive Morticije igra Catherine Zeta-Jones, njezinog muža Gomeza glumi Luis Guzman, ujaka Festera Fred Armisen, a Pugsleyja Isaac Ordonez.

U seriji se u ulozi učiteljice Miss Thornhill pojavljuje i Christina Ricci, glumica koja je lik Wednesday tumačila u filmovima ‘Porodica Addams’ (1991.) i ‘Vrijednosti porodice Addams’ (1993.).

Producent Alfred Goug i scenarist Miles Millar potvrdili su da razgovaraju o planovima za drugu sezonu, rekavši kako postoji više toga što se još može istražiti u svijetu porodice Addams, otkrili su i kako se žele fokusirati i na druge članove porodice, a ne samo na Wednesday.

Ostavite komentar