Prince do tableta dolazio ilegalnim putem, često bio na odvikavanju

Mnogo opioidnih lijekova protiv bolova nađeno je u kući pjevača Princea Rogersa Nelsona ubrzo nakon njegove smrti, stoji u sudskim dokumentima.

Neke pilule pronađene su na njegovom imanju Paisles Park u Minnesoti, a bile su propisane njegovom prijatelju i tjelohranitelju. Ali u dokumentima se ne navodi izvor fentanila koji je usmrtio pjevača 21. aprila prošle godine. Medicinski vještaci zaključili su da je umro od slučajnog predoziranja. Niko nije optužen za njegovu smrt.

Sudski dokumenti bili su zapečaćeni do ponedjeljka jer su se tužioci plašili da će potencijalni svjedoci pobjeći ili da će dokazi biti uništeni.

Prince je koristio tablete Watson 853 koje se koriste protiv bolova, liječnje reumatoidnog artritisa i kašlja. Dokumenti pokazuju da je koristio veliki broj tableta koje se piju pod nadzorom ljekara te veliki broj vitamina.

Prema izjavama svjedoka, Prince je ranije imao fazu kada je bio na odvikavanju pa se pretpostavlja da je to zbog lijekova.

U nalazu obdukcije navodi se kako je Prince uzeo previše fentanila, opioida koji je mnogo puta snažniji od heroina. Prince je pronađen bez svijesti u svom domu.

On je bio poznat kao izvrstan tekstopisac i izvođač od mlađih dana, a prvu pjesmu je napisao kada je imao samo sedam godina. Bio je i pjevač, tekstopisac, aranžer i svirao je nekoliko instrumenata. Snimio je više od 30 albuma. Njegovi najpoznatiji hitovi su “Let’s Go Crazy” i “When Doves Cry”.