Početna / Svaštara / Glumac Ben Affleck otkrio da je prošao tretman odvikavanja od alkoholizma

Glumac Ben Affleck otkrio da je prošao tretman odvikavanja od alkoholizma

Holivudski glumac Ben Affleck rekao je da je nedavno završio liječenje od alkoholizma, prenosi The Guardian.

Glumac, koji je ranije otišao na rehabilitaciju 2001. godine, otkrio je ovo u svom postu na Facebook profilu u utorak navečer. Četrdesetčetverogodišnji otac troje je rekao da su razlog njegovog alkoholizma događaji iz prošlosti.

“Želim živjeti život punim plućima i biti najbolji otac na svijetu. Želim da moja djeca znaju da nije sramota tražiti pomoć kada vam je potrebna i da budu izvor snage onima kojima je potrebna pomoć” rekao je Affleck.

Dodao je kako je veća sreća što je u svemu imao podršku porodice i prijatelja. On i Jennifer Garner najavili su razvod 2015. godine i to nakon deset godina braka. Bračni par se još uvijek nije razveo, ali su naveli kako će ostati u dobrim odnosima.

Godine 2012. glumac je za Hollywood Reporter rekao da je otišao na rehabilitaciju jer više nije imao granica i jer je morao razbistriti glavu i pokušati dobiti ideju o nastavku svog života.

Affleck osim što je glumio u nekoliko blockbustera kao što su “Batman v Superman: Dawn of Justice i Daredevil”, režirao je i nekoliko filmova. Oni uključuju Oskarom nagrađene “Argo” i “Live By Night”.

On i Matt Damon su osvojili Oscara za scenario 1998. godine za film “Good Will Hunting”.