Preminuo Denis Čabrić, član grupe Regina

denis-cabricDenis Čabrić, jedan od članova bosanskohercegovačke muzičke grupe Regina, danas je preminuo od posljedica srčanog udara kojeg je doživio tokom ljetovanja sa porodicom u okolini Zadra.

“Ode moj veliki prijatelj i komšija..!! Počivaj u miru brate..!!! Nedostajat ćeš nam svima..!! napisao je na društvenoj mreži Facebook jedan od Čabrićevih prijatelja.

Tri člana, Aleksandar Čović, Denis Čabrić i Bojan Milićević, osnovali su Reginu 1990. u Sarajevu no problem im je stvarao nedostatak pjevača. Ubrzo su pronašli Davora Ebnera i iste godine Regina izdaje svoj prvi album, Regina. Autor tekstova sastava bio je Aleksandar Čović, a tekstovi su mu inspirirani irskim sastavom U2.

Hitovi koji su se izdvojili sa prvog albuma su pjesme “Spavaj”, “Ne pitaj me” i ” Kao nekada ona”. Ubrzo su postali poznati na teritoriju cijele Jugoslavije.

Godine 1992. Regina objavljuje drugi album “Ljubav nije za nas”. Nakon početka rata u Bosni i Hercegovini grupa se raspada.

U periodu između 1992. i 1999. Aleksandar Čović nastavlja rad grupe u Beogradu i izdaje albume “Regina”, “Oteto od zaborava”, “Godine lete”, “Ja nisam kao drugi”, “Kad zatvorim oči” i “Devedesete”.

Denis Čabrić rođen je u Sarajevu 1967. godine.

Sa grupom Regina nastupao je povremeno od 1991. godine, a stalno od 2006. godine.

Autor je muzike za igrani film “Nebo iznad krajolika” te muzike za niz dokumentarnih filmova i dječijih serija.

regina