Početna / Vijesti / Povratak Mr. Beana nakon deset godina, ali za sada samo u kineska kina

Povratak Mr. Beana nakon deset godina, ali za sada samo u kineska kina

Britanski glumac Rowan Atkinson ponovo je nakon deset godina utjelovio lik Mr. Beana koji je godinama nasmijavao publiku širom svijeta.

No, za sada će u šutljivom, ali nadasve komičnom liku uživati samo Kinezi.

Naime, Atkinson glumi u filmu “Top Funny Comedian: The Movie”, što je spin-off tog popularnog kineskog showa.

Pojavljivanje Mr. Beana u filmu je isključivo marketinške prirode s obzirom na to da radnja filma veoma podsjeća na radnju “Hangovera”.

Umjesto u Las Vegas, junaci ovog filma putuju na odmor u Macau, a Atkinson ima veoma malu ulogu, sličnu onoj Mikea Tysona u “Hangoveru”.

Atkinson je od 1. januara 1990. do 15. decembra 1995. godine kreirao lik Mr. Beana kojeg je samo u Velikoj Britaniji pregledalo 18,74 miliona ljudi, a serija se prikazivala u 245 zemalja svijeta.

Potom su uslijedili filmovi “Bean: The Ultimate Disaster Movie” iz 1997. i već spomenuti “Mr. Bean’s Holiday” iz 2007. godine koji je najviše uspjeha imao u kineskim kino-salama. Kinezi su očito shvatili kako je ovo idealna prilika da se nakon još deset godina Mr. Bean pojavi na filmskom platnu.

Još uvijek je tajna koliko je novca Atkinson zaradio na ovom projektu, no cifra je zasigurno milionska.

Jedan od glavnih glumaca Guo Degang je izjavio kako je uživao u saradnji sa Atkinsonom.

“Ne govorimo istim jezikom, ali čak i samo gestikulacijama i mimikom savršeno smo se razumjeli. Ovo je bilo zaista odlično iskustvo koje samo dokazuje da komedija ne poznaje granice”, rekao je Degang.