mix

Rowan Atkinson o legendarnoj sceni sa ćurkom

Jedna od najlegendarnijih i najsmješnijih scena iz serijala Mr. Bean je kada Rowan Atkinson zaglavi glavu u ćurki. Glumac Rowan Atkinson kazao je kako je snimanje ove scene bila noćna mora za njega, piše News.com.

Atkinson je Mr. Beana glumio od 1990. godine do 1995. godine, a kasnije su po ovoj seriji koja je postala globalni hit snimljena su  i dva filma i crtani.

U epizodi “Merry Christmas, Mr. Bean”, Atkinson glumi nespretnog lika koji izgubi svoj sat u ćurki koju je punio pa gurne glavu unutra kako bi ga potražio. Međutim, nakon toga više nije mogao izvući ni glavu.

U intervjuu za PeopleTV Atkinson je kazao kako je zbog te scene imao bolove u leđima mjesecima.

“Iako je bila riječ o rekvizitu, ćurka je bila nevjerovatno teška, a to je imalo strašne posljedice za moj vrat i leđa mjesecima poslije. Povreda rekvizitom zle ćurke”, rekao je glumac.

Glumac koji je također poznat po ulogama Crna Guja i Johnny English tokom intervjua je kazao i kako je došao na ideju za Mr. Beana.

“Richard Curtis i ja upoznali smo se kad smo studirali na Oxfordu, gdje smo već radili neke vizuelne skečeve. Nismo ih zvali ‘Mr. Bean skečevima’, no efektivno to su bili. A dotad sam otkrio da se mogu izraziti vizualno kad me pitaju da ispričam smiješnu priču, bez riječi”, prisjetio se Atkinson.

Pogledajte scenu sa ćurkom: