Popularni Đuro otkriva: “Privatno sam vrlo ozbiljan“

djuroBranko Đurić Đuro bio je gost u Pressingu na televiziji N1, o svojoj karijeri, politici ali i o puno toga drugog govorio je Sarajlija sa slovenačkom adresom.

Znamo da je Đuro jedna od najvećih glumačkih, estradnih i rediteljskih zvijezda regije.

Voditelj Pressinga Amir Zukić upitao je svoga gosta, s obzirom da je obišao Zemlju uzduž i poprijeko, da li su tačni stereotipi da su Bosanci glupi, Hrvati kulturni, Crnogorci lijeni, Šveđani hladni, Španci temperamentni i pozitivni…

“Upoznao sam toliko depresivnih Španaca i veselih Šveđana da te priče padaju u vodu. U Jugoslaviji su Slovenci bili na glasu kao veoma hladni ljudi što nije tačno. Oni samo poštuju tvoju distancu, tvoj mir i ne ulaze ti u privatni život. Ivo Andrić je napravio sjajno poređenje između Slovenije i Njemačke na osnovu jednog konobara. Kako Andrić kaže, kod nas su konobari toliko intimni da te udare po leđima i pitaju – Šta ćeš popiti? Njemački konobari su previše uštogljeni i između njih i vas je prevelika distanca da te je strah kada ti priđe za stol. Slovenski konobari su taman negdje između“.

Popularni Đuro tvrdi da ne bi, i da želi, mogao biti Slovenac jer je Bosanac, Sarajlija i to će zauvijek biti.

Što se tiče politike i razgovor na temu politike Đuro je kao i uvijek vješto odgovorio:

“Neko u voću izbjegava gluten, a ja vješto izbjegavam politiku“.

Na temu karijerije Đuro je dodao :

“Danas su neke pjevačice poznate ne po pjesmama, za koje niko nije čuo, nego po broju grudnjaka koji nose. Strah me je da me sutra moji unuci ne pitaju u kojem sam realityju pobijedio pa sam zahvaljujući toj pobjedi i napravio karijeru“.

Ostavite komentar