Početna / Vijesti / Pogledajte kako izgleda udarni trio filma “Twilight”, nakon deset godina

Pogledajte kako izgleda udarni trio filma “Twilight”, nakon deset godina

Prvi dio Twilight franšize ugledao je svjetlo dana krajem 2008. godine, a nedugo nakon toga su i film i knjiga ostvarili planetarnu slavu.

Glumci koji su igrali glavne uloge napravili su odlične prve glumačke korake i postali svjetski poznati po ulogama koje su tumačili u ovoj franšizi.

Pet filmova spisateljice Stephanie Meyer ostvarilo je ukupnu zaradu od skoro tri i po milijarde dolara, a Robert Pattinson i Kristen Stewart lansirani su direktno u holivudske zvijezde.

Kristen Stewart

Je imala samo 18 godina kada je snimila prvi dio “Twilighta”, a nakon toga nije postigla zapaženije uloge. Glumila je u filmu “Snow White”, ali je nisu pozvali da se pojavi u drugom nastavku zbog glasina da se upetljala u brak reditelja Ruperta Sandersa. Fanovi će je uskoro moći vidjeti u najnovijoj obradi “Čarlijevih anđela”. Privatni život joj se veoma promijenio u proteklih godina te više nije u burnoj vezi s Robertom Pattinsonom. Nedavno je u jednoj od emisija kazala kako je u vezi s djevojkom.

Robert Pattinson

Ovaj glumac je bio u vezi sa Kristen i u stvarnosti i u filmu, a nakon Twilighta je glumio u nekoliko filmova kao što su “Water for Elephants” te “Damsel”, “Maps To The Stars”, “Good Time”, “Lost City of Z” i “High Life”. Za njega se govorilo kako se viđa s Katy Perry, Riley Keough i Emmom Watson, ali nijedna od tih veza nije potvrđena.

Taylor Lautner

Tamnoputi momak koji se pretvarao u vukodlaka osvojio je srca tinejdžerki širom svijeta, a u posljednje vrijeme se pojavljuje u manjim ulogama u filmovima “Grown Ups 2” te “The Ridiciulous 6”. U posljednje vrijeme ga viđaju s djevojkom, a nije poznato da li u planu ima neke nove projekte.

Ostatak glumačke ekipe nije ostvario veće filmske uspjehe, neki su se pojavili u manjim filmovima i udali, dok su se drugi razvodili.