Pogledajte kako izgleda udarni trio filma “Twilight”, nakon deset godina

Prvi dio Twilight franšize ugledao je svjetlo dana krajem 2008. godine, a nedugo nakon toga su i film i knjiga ostvarili planetarnu slavu.

Glumci koji su igrali glavne uloge napravili su odlične prve glumačke korake i postali svjetski poznati po ulogama koje su tumačili u ovoj franšizi.

Pet filmova spisateljice Stephanie Meyer ostvarilo je ukupnu zaradu od skoro tri i po milijarde dolara, a Robert Pattinson i Kristen Stewart lansirani su direktno u holivudske zvijezde.

Kristen Stewart

Je imala samo 18 godina kada je snimila prvi dio “Twilighta”, a nakon toga nije postigla zapaženije uloge. Glumila je u filmu “Snow White”, ali je nisu pozvali da se pojavi u drugom nastavku zbog glasina da se upetljala u brak reditelja Ruperta Sandersa. Fanovi će je uskoro moći vidjeti u najnovijoj obradi “Čarlijevih anđela”. Privatni život joj se veoma promijenio u proteklih godina te više nije u burnoj vezi s Robertom Pattinsonom. Nedavno je u jednoj od emisija kazala kako je u vezi s djevojkom.

Robert Pattinson

Ovaj glumac je bio u vezi sa Kristen i u stvarnosti i u filmu, a nakon Twilighta je glumio u nekoliko filmova kao što su “Water for Elephants” te “Damsel”, “Maps To The Stars”, “Good Time”, “Lost City of Z” i “High Life”. Za njega se govorilo kako se viđa s Katy Perry, Riley Keough i Emmom Watson, ali nijedna od tih veza nije potvrđena.

Taylor Lautner

Tamnoputi momak koji se pretvarao u vukodlaka osvojio je srca tinejdžerki širom svijeta, a u posljednje vrijeme se pojavljuje u manjim ulogama u filmovima “Grown Ups 2” te “The Ridiciulous 6”. U posljednje vrijeme ga viđaju s djevojkom, a nije poznato da li u planu ima neke nove projekte.

Ostatak glumačke ekipe nije ostvario veće filmske uspjehe, neki su se pojavili u manjim filmovima i udali, dok su se drugi razvodili.

Ostavite komentar