Pogledajte besplatno filmove na 3. ArteKino Film Festivalu

Ostalo je još malo do kraja trećeg izdanja online festivala ArteKino Film Festival, koji ove godine traje od 1. do 31. decembra 2018. godine.

Ukoliko još niste pogledali ove filmove onda još uvijek imate vremena da to učinite. Potrebno je da se registrirate da biste mogli besplatno da pogledate filmove koji su dostupni za vašu regiju.

Na festivalu se prikazuje 10 evropskih filmova koji su dostupni za besplatno glednaje online tokom trajanja festivala, a filmove je odabrao Olivier Père. Glavni kriterij pri odabiru filmova bio je da se prikažu filmovi koji predstavljaju bogatu, savremenu evrpsku kinematografiju.

Festival traje do 1. do 31. decembra, a dostupan je samo za gledaoce u Evropi.

Svaki film može pogledati maksimalno pet hiljada ljudi, a prikazuje se sljedećih deset filmova:

24 Weeks (24 Wochen)

Radnja filma prati mladu ženu koja je već šest mjeseci trudna, i koja se suočava sa dilemom da li da abortira ili ne. Naime, dijete koje treba da rodi ima Downov sindrom i ozbiljne srčane mane. Da li bi ona bila u stanju da abortira ovo dijete ? Njen suprug i ona raspravlaju o tome da li će dijete imati normalan život ili će samo da se pati. Na kraju ona shvata da samo ona može da donese odluku o ovom problemu …
Gledajte film

Mug (Twarz)

Priča o čovjeku koji prolazi kroz transplantaciju lica i doživljava probleme identiteta.
Gledajte film

Crater (Il cratere)

Rosario radi kao ulični prodavač na sajmištu u predgrađu Napulja.

Njegov san da je pobegne od siromaštva uz pomoć pjevačkog talenta njegove kćerke Sharon. Fasciniran video snimcima svoje kćerke tinejdžerke, on odlučuje da od nje napravi zvijezdu italijanske narodne muzike.

Između dokumentarne i realistične priče, CRATER prikazuje ambicije oca nasuprot slobode njegove kćerke ….
Gledajte film

Flesh Memory

Finley Blake je djevojka koja živi tako što nudi seksualni sadržaj ispred kamere. Ona ima 33 godine, živi sama u izolovanoj kući u Austinu u Teksasu i pokušava povratiti zajedničko starateljstvo nad svojim sinom – koji je oduzet od nje zbog njenog zanimanja.

Dokumentarni film FLESH MEMORY prati Finley nekoliko dana u njenom usamljenom a ipak burnom životu, koji je uglavnom orijentiran na ekrane- njenu privilegovanu vezu sa vanjskim svijetom …
Gledajte film

Pin Cushion

Superbliske majka Lyn i kćerka Iona su uzbuđene zbog novog života u novom gradu. Odlučna da postigne uspjeh nakon lošeg starta, Iona se sprijatelji sa Keely, Stacey i Chelsea. Ali majka osjeća kao da je zapostavljena u kćerkinom životu, pa se i Lyn takođe sprijatelji sa Belindom, njenom komšinicom.

I koliko god se Lyn i Iona pretvarale da im je sve super, ni jednoj od njih stvari ne idu baš najbolje. Iona se muči sa curicama, koje više glume prijateljstvo, a ni Lyn ne može da se poveže sa Belindom.
Obje, i majka i kćerka vremenom se povlače u svijet fantazija i laži …
Gledajte film

Flemish Heaven (Le ciel flamand)

Zajedno sa majkom, Sylvie vodi bordel blizu flamansko-francuske granice. Eline, Sylvie-ina kćerku, zaintrigirana je neobičnim radnim mjestom njene majke …
Gledajte film

Pity

Priča o čovjeku koji je sretan jedino kada je nesretan, priča o muškarcu ovisnom o tuzi, kojem je neophodno sažaljenje, i koji će učiniti sve da ga dobije.

Ovo je priča o čovjeku kojem svijet nije dovoljno okrutan …
Gledajte film

Those Who Are Fine (Dene Wos Guet Geit)

Alice radi u call centru na periferiji Ciriha, prodaje internet pretplate i ugovore o osiguranju strancima na drugoj strani linije.
Inspirisana svojim poslom, ona zove usamljene bake i pretvara se da je njihova unuka u hitnoj potrebi za novcem …
Gledajte film

L’Animale

Priča o kontradiktonim silama koje upravljanju našim životima: želja, strast i razlozi …
Gledajte film

For Some Inexplicable Reason
(VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan)

Putovanje u Lisabon pomaže nepopravljivom tipu koji se bliži svojim 30-im da konačno dobije natrag svoj mojo …
Gledajte film