Oscarovka Jennifer Lawrence doživila neugodnost na samom početku karijere

Jennifer Lawrence jedna od najplaćenijih glumica priznala je kako su joj producenti na početku karijere govorili kako je debela, da mora smršati te su je nagovarali da se skida gola radi fotografisanja.

Gostujući na događaju magazina Elle koji je organiziran za holivudske žene, 27-godišnja Lawrence rekla je kako se osjećala nemoćnom kao nepoznata glumica pred vrhunskim producentima koji su joj govorili šta treba raditi. Kako je kazala, poslije je shvatila da ju je velika slava zaštitila od seksualnih uznemiravanja u nastavku karijere.

“Podići ću svoj glas za svakog dječaka, djevojčicu, muškarca ili ženu koji osjećaju da se ne mogu zaštititi”, naglasila je Lawrence.

Glumica koja je osvojila Oscara 2013. godine za ulogu u “Silver Linings Playbook”, ispričala je publici kako se osjećala loše kada joj je producentica na audiciji za ovu dramu rekla da se skine gola kako bi je fotografisali.

“Bilo je degradirajuće i ponižavajuće stajati gola pored drugih djevojaka koje su bile mnogo mršavije od mene. Dok sam bila mlađa producenti su tražili da izgubim blizu sedam kilograma za dvije sedmice. Jednu djevojku prije mene već su otpustili jer nije brzo smršala”, rekla je Lawrence te dodala kako su u sličnoj situaciji kao i ona bile njene kolegice Kristen Stewart, Margot Robbie i Ashley Green.

Lawrence je ispričala kako joj je producentica nakon skidanja i fotografisanja rekla da bi trebala koristiti fotografije kao motivaciju i inspiraciju za mršanje. Zatim se producentica žalila drugom producentu na njenu debljinu.

“On je rekao da mu nije jasno zašto svi misle da sam debela. Rekao je kako sam dovoljno atraktivna da bi mogao spavati sa mnom”, dodala je Lawrence te zaključila kako u “zemlji snova”, misleći na Hollywood, sve žene tretiraju na isti način.

Njen govor uslijedio je nakon što je više od 30 glumica optužilo poznatog holivudskog producenta Harveyja Weinsteina za silovanje, seksualno zlostavljanje, i uznemiravanje. Lawrence je također sarađivala s Weinsteinom na snimanju filma “Silver Linings Playbook”.