Vijesti

Nicolas Cage otkrio zanimljivo uvjerenje koje je imao kao mali

Slavni američki glumac Nicolas Cage (58) priznao je da se oduvijek osjećao dijelom kao da ne pripada ovom svijetu, te da je imao jedno prilično zanimljivo uvjerenje kao dijete.

Oskarom nagrađeni glumac je u novom intervjuu za magazin Rampstyle govorio o svom djetinjstvu te borbi da se, kao antisocijalna osoba, poveže s drugima.

Između ostalog, spomenuo je kako je kao dijete bio uvjeren da je on vanzemaljac, kao i da se šokirao kada je saznao pravu istinu.

“Bio sam šokiran onog dana kada sam kao dijete otišao u liječničku ordinaciju i saznao da imam normalne organe i normalan kostur. Bio sam siguran da dolazim s drugog planeta”, otkrio je Cage.

Objasnio je i kako je sve započelo od njegovog oca, koji se jednom prilikom našalio s Cageom da se osjeća kao da mu se “mora predstaviti jer je vanzemaljac”

Ipak, slavni glumac pripisuje i zasluge svojim nekadašnjim uvjerenjima jer su mu pomogla da shvati šta želi učiniti sa svojim životom.

“Bio sam nespretan pri povezivanju s drugim ljudima. No, kad sam vidio Davida Bowieja u ‘The Man Who Fell to Earth’, shvatio sam da moram nešto učiniti, pa sam postao glumac”, objasnio je.

Cage je tokom godina dospio na mnoge naslovnice zbog popisa nadrealnih priča koje je iznosio u javnosti, uključujući onu o lobanjama dinosaura koje je kupio na aukciji, a potom ih bio prinuđen vratiti, te kraljevskih kobri koje mu žele nauditi.

U prošlogodišnjem intervjuu za Vanity Fair priznao je kako je tim pričama želio “oblikovati percepciju o sebi” još dok je bio vrlo mlad.

“Mislim da sam lično jako dosadna osoba. Savršeno sam zadovoljan što ostajem kod kuće i igram se sa svojim mačkama ili provodim vrijeme sa svojim dječacima. Provodim dosta vremena u tišini sa svojom suprugom i ne vidim svoj život kao opasan ili divlji, iako mislim da postoji određeno zadovoljstvo u zamišljanju da sam lud”, objasnio je Cage.

Inače, Cage i njegova trideset godina mlađa supruga Riko Shibata počeli su se zabavljati 2019. godine, a vjenčali su u februaru 2021. Ovog septembra postali su roditelji djevojčice, što je njihovo prvo zajedničko dijete.

Glumac ima još dvoje djece sa bivšim partnericama, sinove Westona (31) i Kal-Ela (16)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)