Vijesti

Netflixov film”Irish Wish” trenutno najgledaniji

Kritičari su uglavnom negativno ocijenili Netflixov “Irish Wish”, novi film Lindsay Lohan na Netflixu, rekavši da je prepun klišea. Međutim, uprkos negativnim reakcijama – film je najgledaniji na globalnoj top listi i ima 40 miliona sati gledanja.

Film prati Maddie (Lohan), američku montažerku, koja dolazi u Irsku kako bi prisustvovala vjenčanju svoje simpatije, Paula Kennedyja (Alexander Vlahos) i njene najbolje prijateljice Emme (Elizabeth Tan).

Maddie zaželi želju i nađe se u alternativnom univerzumu gdje je zaručena za Paula, a Emma je djeveruša. Ed Speleers glumi još jednog zgodnog udvarača kojeg Maddie upoznaje na svom magičnom putovanju.

Nakon “Falling for Christmas”, “Irish Wish” je drugi Netflix film na temu praznika u kojem glumi Lohan i ima istu režiserku, Janeen Damian.

Mnogi kritičari nisu bili oduševljeni upotrebi klišea karakterističnih za romantične komedije u filmu, kao što su ljubavni trougao ili ljubavnici zarobljeni u oluji.

Kritičarka Vulturea, Rachel Handler, otišla je toliko daleko da je film opisala kao “nagovještaj AI-generisane budućnosti osuđene na propast u kojoj mašine prave faksimile umjetnosti dok se ljudi nadmeću”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)