Netflix zvanično potrvdio nastavak serije ‘Squid Game’

Netflix je zvanično potvrdio drugu sezonu serije ‘Squid Game‘. Obzirom da je prva sezona bila ogroman uspjeh za streaming servis, činilo se logičnim da će doći i druga sezona. U nedjelju je konačno stiglo zeleno svjetlo jer je na internetu službeno objavljeno da se snima nastavak serije ‘Squid Game’.

“Trebalo je 12 godina da oživi prva sezona ‘Squid Game’, ali trebalo je 12 dana da ‘Squid Game’ postane najpopularnija Netflixova serija ikada. Kao pisac, režiser i producent igre ‘Squid Game’, zahvaljujem fanovima širom svijeta. Hvala vam što gledate i volite našu seriju. A sada, Gi-hun se vraća. Front Man se vraća. Sezona 2 dolazi. Čovjek u odijelu sa ddakj-om se može vratiti. I vi ćete biti upoznaliti sa Young-heeinim momkom, Cheol-su. Pridružite nam se još jednom u potpuno novom krugu”, napisao je režiser, pisac i izvršni producent serije Hwang Dong-hyuk.

‘Squid Game’ govori o smrtonosnom takmičenju u kojem učestvuje 456 igrača koji učestvuju u opasnim verzijama dječjih igara, za šansu da osvoje ogromna bogatstva i otplate razne dugove.

To je koncept na kojem je Hwang Dong-hyuk radio od 2009. godine, ali snimanje serije je zastalo u narednoj deceniji jer nijedan potencijalni kupac nije bio zainteresiran za snimanje serije.

2019. godine Netflix odlučuje da uključi više stranog sadržaja, što je konačno dovelo do toga da je streaming servis dao Dong-hyuku neophodna sredstva da konačno pokrene snimanje ‘Squid Game’. Očigledno je da je to bila mudra odluka jer je serija postavila rekord kao najgledanija Netflixova serija.

Ostavite komentar