Neobična scena na dodjeli nagrada: Adele slomila Grammy i poklonila ga Beyonce

U centru pozornosti ovogodišnje dodjele nagrada Grammy definitivno su bile Beyonce i Adele.

Adele je najveća pobjednica ovogodišnje dodjele Grammyja, s obzirom na to da je ušla u historiju jer je drugi put uspjela osvojiti sve tri najvažnije nagrade, one za album, snimku i pjesmu godine. Adele je osvojila Grammy u svim kategorijama u kojima je bila nominovana – njih pet, uključujući onaj za povratnički album ’25’ i singl ‘Hello’.

Pored toga, britanska pjevačica uradila je nešto zanimljivo, a scena je asocirala na film “Mean Girls”. Naime, slomila je Grammy nagradu koju je dobila za album godine te jednu polovinu dala Beyonce.

– Moja kraljica i moj uzor je Queen B. Divim ti se. Zbog tebe smo moje prijateljice i ja jake, zbog tebe se znamo izboriti za sebe. Lemonade je veličanstven album – rekla je Adele Beyonce primajući svoje nagrade te time rasplakala svoju kolegicu. Britanka je zatim prepolovila svoj Grammy za album godine, a kasnije je novinarima otkrila da je jedna polovina za Beyonce. – Ja sam glasala za nju, za mene je album godine Lemonade. Stoga je dio mene umro kada sam ga ja dobila umjesto nje – rekla je Adele, prenose svjetski mediji.

https://www.youtube.com/watch?v=KaB_igy-Gmo