Najpreplaćeniji glumci u 2015 god.

Forbes je objavio listu 10 najpreplaćenijih glumaca u 2015. godini. Definitivni ‘pobjednik’ na ovoj listi je Johnny Depp.
Pogledajte ko su ostali ‘pobjednici’:

1. Johnny Depp

mortdecai-poster

Zvijezda filma ‘Pirati s Kariba’, Johnny Depp, na vrhu je Forbesove liste najpreplaćenijih glumaca 2015. godini, i to zahvaljujući skupim promašajima “Mortdecai‘ i ‘Transcendence‘. Forbes je izračunao da je za svaki dolar koji je zaradio ovaj glumac, film uspio da zaradi svega 1,2 dolara…

2. Denzel Washington

equalizer

Za svaki dolar koji je zaradio glumac, filmovi su uspjeli da zarade 6,5 dolara. Ovdje je uračunat i film ‘The Equalizer‘ iz 2014. godine.

3. Will Ferrell

will-ferrell

Komedije Will Ferrella više ne predstavljaju sigurna ulaganja za studijske kuće. Zadnji filmovi ‘Anchorman 2’, ‘The Campaign’, i ‘Get Hard‘ borili su se da prežive na kino blagajnama. Hit filmovi su u prosjeku zarađivali 6,8 dolara za svaki dolar koji je uložen u glumca.

4. Liam Neeson

Liam Neeson je ostvario veliki uspjeh sa filmom ‘Taken 3‘, ali film ‘Run All Night‘ pokazao se kao skup promašaj. Njegovi filmovi su zarađivali 7,2 dolara za svaki dolar koji je plaćen glumcu.

5. Will Smith

will-smith

Will Smith važi za jednu od najvećih filmskih zvijezda današnjice, pa je samim tim dobro i plaćen za svoje uloge. Međutim, njegovi filmovi u posljednje vrijeme sve manje stvaraju gužvi po kinima, pa i njegov zadnji film, ‘Focus‘. Za svaki plaćeni dolar filmovi su zaradili 8,6 dolara.

6. Christian Bale

christian-bale-exodus

Prosjećna zarada filmova bivše Batmana, Christian Bale,a još više je opala sa filmovima ‘Exodus: Gods and Kings‘ koji se broio da ostvari profit, i filmom ‘Out of the Furnace’’ koji je ostvario loše rezultate. Za svaki plaćeni dolar glumac je sa filmovima zaradio 9,2 dolara.

7. Channing Tatum

Channing-Tatum

Channing Tatum se pojavio u gigantskom promašaju iz 2015. godine: ‘Jupiter Ascending‘, što je negativno utjecalo na njegovu zaradu. Na plaćeni dolar zaradio je 10,8 dolara.

8. Brad Pitt

brad-pitt-fury

Uspio je za plaćeni dolar da zaradi 12 dolara. Nijedan njegov film nije bilo najgledaniji tokom neke godine, ali njegova atraktivna ličnost i dalje mu donosi velike honorare, iako njegovi filmovi ne ostvaruju ogromne zarade…

9. Ben Affleck

ben-affleck-gone-girl

Vjerovatno se svi sjećamo filma ‘Gone Girl‘, ali da li se sjećate još nekog skorašnjeg filma ? Teško, jel da ? Na plaćeni dolar filmovi ovog glumaca zarađivali su 12,3 dolara.

10. Tom Cruise

Edge of Tomorrow‘ je, nažalost, razočarao sa zaradom u kinima. Sa budžetom od 178 miliona dolara, film je širom svijeta uspio da zaradi 370,5 miliona dolara… Za svaki plaćeni dolar protekle godine, filmovi ovog glumca uspjeli su da zarade 13,6 dolara.