Na torrentima procurili ‘The Revenant’ i ‘The Hateful Eight’

the-revenantNa torrentima pojavili su se snimci filmova ‘The Revenant‘ i ‘The Hateful Eight‘ prije nego su filmovi i počeli da se prikazuju u kinima.

Ranije ove godine procurio je na internetu scenario za film ‘The Hateful Eight’, što je skoro dovelo do obustave snimanja filma, a sada prije početka prikazivanja filma u kinima na torrentima se pojavio snimak filma.

Ovo je svakako veliki finansijski udarac za ove filmove, a koliko će da izgube na zaradi ostaje tek da vidimo.

The Hollywood Reporter prenosi kako je film ‘The Hateful Eight’ procurio  na kopiji filma koja je poslana Hollywoodskom izvršnom direktoru Andrew A. Kosovi.

U svu ovu zbrku oko curenja filma uključen je i FBI, a zaključeno je da je na osnovu vodenog žiga zaključeno kako je procurio primjerak poslan Andrew A. Kosovi.

The Hollywood Reporter  navodi da je primjerak filma poslan u ured Andrew A. Kosove, i da je pregledan od jednog asistenta prije nego je procurio na internetu.

Andrew A. Kosova je izjavio: “Nikada nisam vidio ovaj DVD. To nikada nije dodirnulo moje ruke. Mi ćemo učiniti sve što možemo da surađujemo sa FBI-om. Mi ćemo provesti i našu vlastitu istragu kako bismo saznali šta se dogodilo.”

Curenje filmova  je već gotovo uobičajena praksa. Filmovi se šalju raznim institucijama zaduženim za dodjelu filmskih nagrada, a ubrzo nakon toga mogu se naći na torrentima.

Osim ova dva filma procurili su i ‘Creed‘, ‘Joy‘, Room‘, ‘In the Heart of the Sea‘, ‘Brooklyn‘, ‘Carol‘, ‘Steve Jobs‘, ‘Legend‘.

Piratska grupa koja je objavila ove filmove izjavila je kako planiraju objaviti još mnogo filmova koji su u utrci za filmske nagrade.

https://youtu.be/5Bfvz56wSx0

https://youtu.be/6_UI1GzaWv0