‘Monster Hunt’ je kineski film sa najvećom zaradom svih vremena

monster-Hunt-posterFilm fantazija-avantura ‘Monster Hunt‘ postao je kineski film sa najvećom zaradom svih vremena. Film je zaradio nevjerovatnih 225.000.000 $ za samo dvije sedmice prikazivanja, dok mu je budžet iznosio između 40-56 miliona dolara.

Film je mješavina animacije i žive akcije, a donosi priču o seljaku po imenu Tianyin koji rađa čudovište po imenu Huba. Huba je nasljednik kraljevstva čudovišta. Međutim, ljudi žele za sva vremena da stanu u kraj čudovištima, pa odluče da ubiju Hubu…

Režija filma je Raman Hui, poznat po svom plodnom radu za DreamWorks Animation…

U proteklih nekoliko godina, Kina je postala jedno od ključnih tržišta za holivudske filmove, s filmovima kao što su Avengers: Age of Ultron, Jurassic World i Transformers: Age of Extinction, svi zaradom razadili su po 200 miliona $.

Američki datum izlaska za ‘Monster Hunt’ još nije određen, a film bi možda mogao da bude i neobičan za zapadnjačku publiku (jedna od smiješnih scena navodno uključuje dojenje). Ali hej, barem se Kina napravila nešto što je definitivno njeno, a ne u skladu ga zapadnim standardima.