Martin Scorsese radi na novom filmu o legendarnom Bobu Dylanu

Netflix je objavio da će Martin Scorsese režirati dokumentarac o Dylanovoj turneji “Rolling Thunder Revue”, a okosnicu filma trebao bi činiti niz intervjua s ovim slavnim kantautorom, prenosi The Guardian.

Kako najavljuju iz Netflixa, radnja filma će se temeljiti na opisivanju “nemirnog duha SAD-a” tokom 1975. godine i predstavljanju radosne muzike koju je Dylan izvodio tokom jeseni te godine.

Variety izvještava da će film biti jednostavniji od Scorseseovog dokumentarca iz 2005. godine o životu Boba Dylana “No Direction Home”, koji je bio usredotočen na Dylanov uspon, njegov prelazak u New York i privremeno penzionisanje nakon saobraćajne nesreće u julu 1966. godine.

“Rolling Thunder Revue” je bio muzički karavan koji je započeo u oktobru 1975. godine, a koji je završio u maju 1976. godine. Umjetnici Joni Mitchell, Joan Baez, Mick Ronson, Bette Midler, Roger McGuinn, Emmylou Harris i Allen Ginsberg pridružili su se Dylanu u jesenjem dijelu turneje koja se smatra jednom od najvećih muzičkih smotri u historiji.