Mad Mikkelsen neprepoznatljiv u “Men & Ckicken”

men-chicken-posterRužan i degeneričan

U zadnjoj dugometražnoj fikciji Andersa Thomasa Jasensa nazvanoj “Men & Chicken“, jedan od najprivlačnijih 50-godišnjaka svjetske sedme umjetnosti, Mad Mikkelsen, pristao je na izuzetno ružnu spoljašnjost ali genijalan duh. Sa “zečijom usnom”, trajnom na glavi, brkovima i nosnom protezom, karizmatični Danac je postao degeneriran, frenetičan i nespretni, bezuspješni, zavodnik:
-To je, također, glumačko izražavanje i zanimanje- ističe glumac. Ne samo odijevanje u dobro skrojeno odijelo kao u filmu “Casino Royale”. Poigravanje s osobnim izgledom je istinsko zadovoljstvo!

Obrijan i tetoviran na početku karijere, u ostvarenju “Pusher”, dugokosi oklopnik na konju za potrebe snimanja “Kralja Arthura”, Antoinea Fuqua, ljubavnik sa monoklom u filmu “Coco Chanel & Igor Stravinsky”, razgoličeni gladijator u “Soku Titana”, elegantni serijski ubojica u seriji “Hannibal”, zavezani računovođa u Rihanninom clipu “Bitch Better Have My Money”, Mikkelsen obožava promijene osobnog izgleda. Sa novim filmom mu je želja sasvim ispunjena jer priča o Elijasu i Gabrijelu ima mnostvo iznenađenja.

Mads MIkkelsenNakon izčeznuća oca, mladići saznaju da su bili usvojeni i da im biološki otac poznat kao Evelio Thanatos, genetičar što tajno djeluje na misterioznom otoku, pa zna sve o njihovom postojanju. Uprkos velikih opriječnosti i neslaganja, mladići odlaze zajedno u potragu za osobnim porijeklom i ocem. Stigavši na otok udaljen od bilo kakve civilizacije, otkrivaju zabrinjavajuće bratstvo, čudnih korijena. Postaje im jasno kako je nemoguće odabrati obitelj i rođake.

Džana Mujadžić