Leonardo DiCaprio i Brad Pitt odbili da glume gej par

Kad se film “Planina Broubek” pojavio u kinima 2005. godine, podiglo se puno prašine. Drama o kaubojskom gej paru lansirala je karijere Jake Gyllenhaal i Heath Ledger. Sjajne izvedbe dovele su do toga da su bili nominirani za mnoge nagrade, pa i Oscar, a film je i danas hvaljen od publike i kritike.

Međutim, put do toga bio je prilično težak. Samo snimanje filma više je puta bilo stavljeno u pitanje. Prvi izbor za režisera bio je kontroverzni Gas Van Sant.

– Niko nije htio raditi taj film. Ja sam se prihvatio toga i htio sam jaku zvjezdanu postavu. Mislio sam da su nam potrebni poznati glumci kako bismo to izveli. To nije išlo. Pitao sam sve uobičajene prve izbore – Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Matt Damon, Ryan Phillippe… Svi su odbili – rekao je Van Sant.

Dodaje da bi danas reagirao drugačije i da bi se manje fokusirao na zvijezde, a više na davanje uloga mlađim i manje poznatim glumcima.

Van Sant je na kraju odustao od režiranja “Planine Broubek” i taj je posao otišao režiseru Angu Leeu. On je za uloge Ennisa i Jackea angažovao svima nama poznati dvojac glumce Heath Ledger i Randy Quaid.

Dok Leonardo i Brad trenutno snimaju prvi zajednički film, “Once Upon a Time in Hollywood” Quentina Tarantina o ubistvima Charlesa Mansona