Lars von Trier odgovorio kritičarima: Izuzetno je važno da te ne vole svi, jer inače si propao

Lars von Trier-ov posljednji film, ‘The House That Jack Built‘ izazvao je pravu lavinu reakcija nakon što je više od 100 ljudi napustilo projekciju filma na Cannes Film Festival-u.

Zbog krvavih scena ubistava, kasapljenja i okrutnosti prema životinjama, film je osuđen od strane mnogih kritičara, kako od onih koji su napustili projekciju tako i od onih koji su pregledali film do kraja.

Ali kontraverzni režiser, koji je izbačen sa festivala prije sedam godina jer je izjavio da je nacista,  odlučio je da se oglasi povodom kritika upućenih njegovom posljednjem djelu, izjavivši da se ‘osjećao ugodno’ zbog upućenih kritika.

“Izuzetno je važno da te ne vole svi, jer inače si propao”, izavio je režiser za Cineuropa.

“Nisam siguran da li mrze film dovoljno jako. Ako postane previše popularan, imaću problem. Čini mi se da je doček bio sasvim ispravan”, izjavio je on.

“U svakom slučaju bilo je zadovoljstvo pisati ovo. Ne znam mnogo o serijskim ubicama, ali znam ponešto o psihopatama. I nikad nikog ne bih ubio… Kada bih to učinio, vjerovatno bi to bio novinar.”

Što se tiče potpune zabrane za festival ovaj put, on je rekao: “Osjećam se dobrodošao. Doček je bio prijatan kada sam juče ušao u kino. Takođe, jako je fino biti van takmičarskog programa”.

Priča filma slijedi Jack-a, izuzetno inteligentnog serijskog ubicu u periodu od 12 godina, i pokazuje ubistva koja su razvila Jacka u serijskog ubicu …

Premijera filma u Danskoj zakazana je za 29. novembar 2018. god.