Akcije 2022Filmovi 2022Srpski filmoviTraileri

Ključ (2022)

The Key
Godina: 2022 (februar)

Žanr:
Akcija

Režija:
Marko Sopić

Glavne uloge:
Sonja Kolačarić, Radivoje Bukvić, Branimir Popović, Mirko Vlahović, Rastko Janković, Boris Komnenić, Džek Dimić, Isidora Gađanin, Ljubomir Ljuba Bandović, Jelica Kovačević …

Radnja filma:
Legenda kaže da se u skrivenom blagu cara Despota Stefana nalazi veoma vrijedna Bizantijska relikvija – Konstantinovo blago. Ovu relikviju, koja predstavlja simbol vrhunske moći, želi da posjeduje tajna organizacija katoličke crkve, koja smatra da im ovo historijsko blago oduvijek pripada.

Za taj zadatak spremna je da angažuje i mafijaškog bosa (Branimir Popović) i njegovu „vojsku“ i da aktivira svoje ljude koji se nalaze u svim strukturama društva, uključujući i policiju. Ključ koji vodi do blaga zato vijekovima iz generacije u generaciju štite Vitezovi Reda Zmaja, koji ulogu čuvara nasljeđuju od svojih predaka.

Vera (Sonja Kolačarić) je profesorica historije umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nakon povratka iz Crne Gore sa djedove sahrane, njen život se mijenja iz korijena. Zatječe stan u haosu zbog provale, postaje meta mafije, prati je policija, oko nje se dešavaju ubistva … Vrtlog događaja zahvata i njen intimni život, a na putu do saznanja da je porijeklom, nasljedno postala Vitez Reda Zmaja i da je u amanet dobila čuvanje tajne Konstantinovog blaga, zaljubljuje se u čovjeka za koga ne zna da li je njen zaštitnik ili potencijalni ubica.

Nenad (Raša Bukvić) je od rođenja obučavan kao Vitez Reda Zmaja. Njegov zadatak je da zaštiti svete relikvije, ali i njihovog čuvara, Vjeru. Dok se i njegove emocije rasplamsavaju, spreman je na sve. Čak i na ono što se od jednog viteza najmanje očekuje. Borba za sveto historijsko blago odvija se u centru Beograda dok život ljudi teče uobičajenim tokom, među zidinama magičnog Kotora, na pustim putevima Zlatibora i u šumama Durmitora, u haosu noćnih klubova, među zgužvanim čaršafima sjenovitih spavaćih soba i u moćnoj tišini crkvenih zdanja, a ostavlja krvave tragove, uništene karijere, slomljena srca i niz posmrtnih kovčega koji tek čekaju da se na njih urežu imena gubitnika.

Ruka koja će na kraju doći do ključa vođena je čistom emocijom i srcem …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)