Keanu Reeves već godinama u tajnosti donira novac dječijim bolnicama

Kao što vjerovatno već znate, zvijezda filmova Matrix jedna je od najboljih i najljubaznijih holivudskih zvijezda, a sada je otkriveno i to da je u potpunoj tajnosti donirao milione dolara u dobrotvorne svrhe.

Najnovije vijesti o velikodušnosti Reevesa bile su iznenađenje za sve. Očigledno je da glumac godinama finansira dječije bolnice, u potpunoj tajnosti.

Objavljeno je da Keany Reeves vodi privatnu humanitarnu fondaciju koja finansira dječije bolnice i istraživačke programe o raku, i nikome o tome ne govori.

2009. godine je glumac izjavio da vodi privatno fondaciju već pet godina (tada), ali da ne voli da se njegovo ime povezuje sa njom, te prepušta fondaciji da preuzima sve poslove.

Zvijezda filma ‘John Wick‘ ima vjerovatno i lične razloge da pomaže ugroženima. Naime, njegova sestra je u devedesetima umrla od raka, ali glumac ne voli da o tome govori previše u javnosti. 

Keanu Reeves je poznat i po tome što je sam sebi umanjio isplatu na nekoliko filmskih projekata, kao što je objavljeno kako je dao 80 miliona dolara od 114 koliko ih je zaradio na Matrix filmovima.

Jedne prilike je izjavio: “Novac je posljednja stvar o kojoj razmišljam. Mogao bih da živim od ovog što sam već uradio u narednih nekoliko stoljeća. “