Julio Iglesias ide na test očinstva

Španski sud pristao je razmotriti zahtjev za priznavanjem očinstva protiv Julija Iglesiasa, koji je uložio 41-godišnji Španac uz tvrdnju da raspolaže DNK dokazima, objavilo je u četvrtak pravosuđe. Prvostepeni sud iz Valencije pristaje ispitati uloženi zahtjev za priznavanjem očinstva, saopštio je sud.

Julio Iglesias, 74-godišnji pjevač s više od 300 miliona nosača zvuka prodanih u svijetu, ima 20 dana da odgovori na zahtjev, dodaje sud. Javier Sanchez Santos, stanovnik Valencije, podnio je u septembru zahtjev u kojem tvrdi da je sin španskog pjevača i portugalske plesačice Marije Edite.

Tvrdi i da raspolaže uzorcima DNK koji s 99-postotnom vjerovatnošću dokazuju da je Iglesias njegov biološki otac.

Maria Edite već je podnijela zahtjev 1992. ali je isti odbačen iz proceduralnih razloga. Advokat Sancheza Santosa, Fernando Osuna, specijaliziran za zahtjeve za priznavanjem očinstva, tvrdi da su dokazi “razni ostaci, maramice i opušci cigareta” koje je skupio privatni detektiv u Miamiju gdje živi Iglesias.

Poznat po romantičnim baladama i burnom ljubavnom životu, Iglesias je otac osmero djece, troje iz braka s Isabel Preysler, među kojima je i slavni Enrique Iglesias, a petero sa sadašnjom suprugom Mirandom Rijnsburger.