Vijesti

Julia Roberts zvijezda je nove serije “Gaslit”

Julia Roberts zvijezda je nove serije “Gaslit” koja govori o jednom od najvećih skandala američke politike – aferi Watergate, a u tek objavljenom traileru holivudska glumica “razotkriva istinu” o malverzacijama koje su dovele do ostavke Richarda Nixona.

Roberts preuzima ulogu Marthe Mitchell, koja je otkrila umiješanost predsjednika Nixona u skandal Watergate, stavljajući u opasnost karijeru svog supruga, državnog tužioca Johna Mitchella, kojeg glumi gotovo neprepoznatljivi Sean Penn.

Politički triler, koji će se emitovati na STARZ-u od 24. aprila, fokusira se na “neispričane priče i zaboravljene likove” skandala koji je potresao Sjedinjene Američke Države 1970-ih, navodi se u saopštenju za javnost.

Radnja će se fokusirati na Marthinu odluku da razotkrije aferu, uprkos njenoj stranačkoj pripadnosti, što uzrokuje raspad i predsjedništva i njenog privatnog života.

U traileru, Mitchell je upitana zašto rizikuje poziciju svog muža, a ona jednostavno odgovara: “Zato što je to istina.”

Kako je stalno ispituju o razlozima za razotkrivanje skandala, ona objašnjava: “Ja sam južnjakinja. Govorimo što mislimo, razgovaramo, nikad ne prestajem da pričam.”

“Gaslit je priča o Watergateu koju nikada ranije niste čuli”, rekao je Robbie Pickering, kreator i izvršni producent serije.

“Jedva čekam da gledaoci vide izvanredne nastupe u ovom izvanrednom ansamblu predvođenom Julijom Roberts, oživljenom u uzbudljivoj priči o braku, ljubavi, izdaji i nadi, koja je čudnija od fikcije”, dodao je.

“Gaslit” će se emitovati na STARZ-u od 24. aprila.

Pogledajte trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=VQQSrbSw9M0

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)