James Franco se vraća u drugu sezonu HBO-ove serije “The Deuce”

James Franco se vraća u drugu sezonu HBO drame “The Deuce” uz brojne navode o neprimjernom ponašanju i zloupotrebi moći.

Megan Abbott razgovarao je sa novinarima na dodjeli nagrade Writers Guild Awards na Edison Ballroomu u New Yorku u nedjelju, gdje je potvrdio da će se 39- godišnji glumac “naravno” pridružiti seriji sljedeće sezone.

U HBO-ovoj seriji, koja je postavljena sedamdesetih godina, Franco je u ulozi braće blizanaca Vincent i Frankie Martino, koji su postali fronteri za New York mafiju koja radi na Times Squareu.

Franco je ranije odbacio sve optužbe koje su podnesene protiv njega na The Late Show sa Stephenom Colbertom i Late Night With Seth Meyers-om.

Izvršni producent David Simon izjavio je u saopštenju nakon objavljivanja vijesti da HBO nije primio nikakve tužbe protiv Franca.

“Još uvek čitam isto kao i svi ostali, pokušavajući da utvrdim šta je istina ili nije”, rekao je Simon tada. “Po našem iskustvu, on je bio potpuno profesionalan kao glumac, režiser i producent”, dodao je.