Vijesti

Hollywoodske zvijezde čije prijateljstvo traje decenijama

Iako postoji mit da se glumci međusobno ne podnose te da su veliki rivali, nekoliko iskrenih prijateljstava koja su nastala ispred kamera dokazuju suprotno.

Courteney Cox i Jennifer Aniston


Upoznale su se na snimanju serije “Friends” te su od tada nerazdvojne. Njihovo prijateljstvo traje nešto više od 20 godina, a Jennifer je Courteney pozvala da joj bude kuma na vjenčanju, dok je Jennifer kuma njenom djetetu.

Penélope Cruz i Salma Hayek

Svoje su prijateljstvo započele na snimanju filma “Bandidas” te se druže 20 godina. Penelope je rekla da su, prije nego su obje rodile djecu, jedna drugu zvale “jaje” jer su često spavale, baš kao što spavaju ptići u jajetu u gnijezdu.

Matt Damon i Ben Affleck

Will i Chuckie iz filma Good Will Hunting su likovi koje su tumačili Matt Damon i Ben Affleck, a druže se već 35 godina. Matt Damon prijateljstvo opisuje kao veoma bitnu stvar u svom životu te ističe da su on i Ben odrasli skupa i bili zajedno u najbitnijim dijelovima života, kada jedan drugom nisu dali da odustanu.

Cameron Diaz i Drew Barrymore 


Iako mnogi misle da su se glumice Cameron Diaz i Drew Barrymore upoznale na snimanju kultnog filma “Charlie’s Angels”, to nije istina. Glumice su se upoznale nešto ranije u kafiću, a danas su jedna drugoj najvjernije prijateljice. Drew kaže kako je Cameron najlojalnija prijateljica koju ima te je sigurna da bi je odmah izvukla iz zatvora ukoliko bi joj to ikad zatrebalo.

James Franco i Seth Rogen 


Upoznali su se 2000. godine, a kasnije su glumili u još nekoliko filmova. U slobodno vrijeme smišljaju šale na račun ostalih poznatih ličnosti.

Brad Pitt i George Clooney

Najpoznatiji i najljepši glumci Hollywooda Brad Pitt i George Clooney su se upoznali na snimanju filma Ocean’s Eleven te su otkrili da im se smisao za humor u potpunosti poklapa. Njihovo prijateljstvo je umalo propalo kada je Angelina Jolie izjavila da ne želi provoditi vrijeme sa Georgeom i njegovom suprugom Amal jer joj se ona ne sviđa, ali Brad se nedavno razveo te se sada može viđati sa Georgeom koliko god želi.

Tobey Maguire i Leonardo DiCaprio


Upoznali su se kasnih osamdesetih te su od tada nerazdvojni. Na ekranu su skupa tumačili mnogo likova, ali njihova najbolja izvedba se desila u filmu “The Great Gatsby”.

Ryan Reynolds i Sandra Bullock 


Film “The Proposal” je bio uspješan zato jer se Ryan Reynolds i Sandra Bullock znaju već dugi niz godina, te su oboje izjavili da im je raditi skupa bilo kao raditi sa članom porodice.