Dokumentarni filmoviVijesti

Ivo Gregurević uoči smrti pripremao recital o Srebrenici

Velikan hrvatskog glumišta Ivo Gregurević danas će biti ukopan u rodnoj Bosni i Hercegovini, tačnije u Orašju, nakon što je prije dva dana umro u 67. godini.

Iako je bio nadaleko poznat kao fantastičan pozorišni i televizijski glumac, Ivo je imao afinitete i prema duhovnom pjevanju, što je potvrdio i muzičar Slavko Nedić, autor duhovne muzike “Čovjek i Bog iz Nazareta”, koji je na tom projektu radio skupa s Gregurevićem.

“S obzirom na to da je rođen u Bosni, Ivo je bio religiozan, ali teško mi je reći kakav je bio njegov odnos s Bogom. Bio je religiozan kao većina Hrvata”, rekao je Nedić, prenosi 24sata.hr.

Nedić ističe da je Ivo bio izvrstan domaćin, široke ruke i široke duše – pravi Posavljanin.

Ipak, ono što je veoma interesantno, a nije bilo poznato javnosti, jeste informacija da su Nedić i Gregurević trebali početi raditi na novom projektu.

“Pripremali smo recital o Srebrenici. Taman smo počeli prikupljati pjesme, ali sada nažalost više nemamo vremena za rad”, zaključio je Nedić, pogođen odlaskom glumačke legende.

Članovi porodice, kolege i prijatelji iznenadno preminulog hrvatskog glumca Ive Gregurevića od njega će se moći oprostiti na dvije komemoracije u Zagrebu, nakon čega će njegovo tijelo biti prevezeno u Orašje gdje će biti sahranjen 8. januara.