Irina Kapetanović se vraća na muzičku scenu

Irina-KapetanovićKako saznajemo iz inetrviju za koji je Irina dala za Klix  pjevačica se nakon duže pauze vraća na scenu.

Irina & VI je bosanskohercegovačka muzička rock grupa. Osnovana je 2002. godine. Vokal i frontmen grupe je Irina Kapetanović.

Irina Kapetanović-Perduv je rođena 20. marta 1981. godine u Konjicu. Muzičku karijeru je započela sa grupom Drugo stanje, sa kojima je izdala dva albuma: “Tragač” i “Nemir”. Kasnije napušta grupu, odlazi i rodnog Konjica u Sarajevo i osniva grupu Irina & VI 2002. godine.

Godine 2004. dobija nagradu Davorin za najbolju žensku vokalnu izvedbu. Među njenim najvećim hitovima ističu se: “Mrazevi”, “Sad se briše i blijedi”, “Gavran”, “Tek što je svanulo” i drugi.

Nakon nekog vremena, grupa se raspala, a Irina se povukla iz javnosti. Irina danas živi u Konjicu sa suprugom Todorom Perduvom iz Vukovara, za kojeg se udala u septembru 2012. godine. Poslije duže pauze, najavila je izdavanje solo albuma.

“Živim miran život sa svojim mužem i psom. Preselili smo se na selo gdje uživam u prirodi, uzgajam svoj vrt, sadim cvijeće, imam puno vremena za čitanje i potreban je zaista veliki razlog da napustim svoj mali raj i krenem na put”, dodaje Irina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *