Box OfficeVijesti

‘Independence Day 2’ će da propadne u kinima

independence-day-2-resurgenceSve slabiji rezultati nastavaka filmova, reboot filmova, remake filmova, natjerat će, izgleda, u dogledno vrijeme  produkcijske kuće da konačno počnu da snimaju nešta novo i originalno, a ne da sve nade polažu u neki nastavak filma.

Hollywood je trenutno prebukiran sa nastavnica filmova, štoviše: većinu blockbustera ove godine čine nastavci filmova.
Publika je prezasićena, zarada je u padu, produkcijske kuće u panici.

Ove je sedmice u kinima počeo da se prikazuje film ‘Independence Day: Resurgence‘, i već postaje izvjesno kako će film da bude još jedan od propalih filmova ove godine. Na film se čekalo skoro 20 godina, ali kritike nisu pretjerano pozitivne, publika nije pretjerano uzbuđena, budžet filam iznosio je 165 miliona dolara, troškovi marketinga skoro još toliko, i sve su prilike kako film neće uspjeti da pokrije ni vlastite troškove.

Jedan od skorijih filmova koji su propali u američkim kinima je svakako ‘Warcraft’, koji je u američkim kinima uspio da zaradi samo 43 miliona dolara, ali se uspio izvući internacionalno sa zaradom od 368 miliona dolara. Ali razlika izmeu ‘Warcrafta’ i ‘Independence Day 2’ je u tome što ‘Warcraft’ ima ogroman broj fanova, dok ‘Independence Day’ nema, a i kritike oba filma su bile loše.

‘Independence Day 2’ je na svom otvaranju protekli vikend uspio da zaradi 41 miliona dolara, dok je internacionalno uspio da zaradi 100 miliona dolara, ali prema nekim procjenama film mora da zaradi 375 miliona dolara širom svijeta kako bi Fox Movies poslovao sa dobitkom, što je svakako optimistična zarada.

Prvi dio ovog filma je 1996. godine zaradio 817 miliona dolara širom svijeta, što ga, uzevši u obzir da su bile devedesete i da je zarada ogromna, čini jednim od najuspješnijih filmova svih vremena.

Roland Emmerich je dvadeset godina oklijevao da snimi nastavak, pa je možda i malo previše oklijevao, ili fim naprosto nije dobar.
Emmerich je panirao da snimi i treći dio filma, ali ako rezutlati sa box office-a nastave da budu ovako loši, onda od novog nastavka sigurno ništa neće biti.

Independence Day: Resurgence‘ trenutno se prikazuje u kinima širom svijeta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)