Filmske vijestiVijesti

Hugh Jackman će glumiti Wolverinea u filmu ‘Deadpool 3’

‘Deadpool 3’ se zvanično priprema, a u utorak je dobio i prvi teaser video. Video je objavio lično Wade Wilson, Ryan Reynolds, i više je ličio na zezanciju iz stvarnog života nego na pravi trejler. Ali Reynolds otkriva da je ‘Deadpool 3’ na putu, i što je još važnije da će Hugh Jackman ponoviti svoju ulogu Wolverinea u filmu. Film je čak dobio i datum premijere: 6. septembar 2024.

Razvoj ‘Deadpoola 3’ očigledno prethodi dogovoru Fox-Disney, koji je zaključen početkom 2019. Prvi ‘Deadpool‘ je premijerno prikazan 2016., a nakon njega ‘Deadpool 2‘ 2018. godine, i oba su bila kritički i komercijalni uspjesi.

Što se tiče Jackmanovog ‘Wolverinea‘, ovaj povratak je barem malo iznenađujući. Glumac je nekoliko puta pokušao, ali nije uspio da napusti svoj najpoznatiji lik. ‘Logan‘ je bio posljednji oproštaj tog lika. Ali čini se da Jackman jednostavno nije mogao reći ne, posebno kada su Reynolds i Feige poslali poziv za snimanje.

Jackman i Reynolds su se i ranije sukobili kao Wolverine i Deadpool – iako u vrlo različitom obliku – u X-Men Origins: Wolverine.

Disney je potvrdio Reynoldsovu najavu filma ‘Deadpoola 3’ i datum njegovog izlaska.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)