‘Holmes & Watson’ dobitnik Zlatne maline za najgori film, Donald Trump najgori glumac u 2018. godini

U subotu su uoči dodjele Oscara dodijeljene Zlatne maline za najgora ostvarenja u 2018. godini.
Američki predsjednik Donald Trump i komedija o Sherlocku Holmesu dobili su u subotu ’nagrade’ za najgora filmska ostvarenja u protekloj godini

Holmes & Watson’, u kojem glume Will Ferrell i John C. Reilly, najveći je ‘dobitnik’ s osvojene četiri Zlatne maline, uključujući za kategoriju najgoreg filma i najgoreg remakea, rip-offa ili nastavka.

Reilly je proglašen najgorim sporednim glumcem u, kako je rekao utemeljitelj nagrade John Wilson, ‘bezveznoj parodiji’ klasične britanske detektivske priče.

Zlatna malina, Golden Raspberry Award ili skraćeno Razzie, nagrada je koja se dodjeljuje za najgora filmska ostvarenja, a utemeljena je 1980. kao suprotnost hollywoodskim Oscarima.

Trump je osvojio Zlatnu malinu za najgoreg glumca za uloge u dva dokumentarna filma: ‘Death of a Nation’ konzervativnog režisera Dinesha D’Souze i u ‘Fahrenheit 11/9’ liberalnog Michaela Moorea.

Savjetnica Bijele kuće Kellyanne Conway proglašena je najgorom sporednom glumicom zbog svog arhivskog snimka korištenog u filmu ’Fahrenheit 11/9’.

Melissa McCarthy je dobila Zlatnu malinu za najgoru glumicu za svoju ulogu u komediji ’The Happytime Murders’ kao i nagradu Razzie Redeemer, koje se svake godine dodjeljuju onome ko se najbolje ‘iskupi’ za prijašnje glumačke grijehe, za dramu ‘Can You Ever Forgive Me?’ nominiranu za Oscara.

Film ‘Gotti’ o pokojnom newyorškom mafijaškom kumu Johnu Gottiju ostao je bez nagrada uprkos tome što je imao šest nominacija.