Vijesti

Glumci odbijaju gledati svoje filmove, a neki od filmova su najpopularnija hollywoodska ostvarenja

Iako nam može zvučati nevjerojatno, najveće svjetske zvijezde ne mogu se gledati na ekranu, a za to imaju različite razloge.

Iako poznati glumci grade karijeru filmovima koje gledaju ljudi širom svijeta, neki od njih nisu spremni sami ih pogledati, piše Insider. Jedni ne mogu gledati ili slušati sebe, drugi to smatraju gubljenjem vremena i slično. Ovo su zvijezde koje ne gledaju svoje filmove.

Adam Driver

Uglavnom ne gleda svoje filmove, ali je napravio izuzetak s filmom “Ratovi zvijezda”. On je u jednom prošlogodišnjem intervjuu rekao da nikada nije posebno volio gledati svoje filmove. Rekao je kako je navikao glumiti u predstavama i da mu nije jasno zašto bi trebao gledati svoje filmove. “Sve dok znam kakav je osjećaj… to je dovoljno za mene”, rekao je Driver. Ipak, čak i ako ne gleda svoje filmove, glumac je napravio izuzetak s filmom “Ratovi zvijezda”, jer je veliki obožavatelj ove franšize. Osim toga, želio je vidjeti i kako će film izgledati kada mu se dodaju specijalni efekti, jer je većinu svojih scena snimao ispred zelenog platna.

Constance Wu

Kaže da nije gledala “Prevarantice s Wall Streeta”. Osim što nije pogledala svoj posljednji film, Constance nije pogledala ni svoj film “Suludo bogati Azijci”. “Još uvijek ga nisam gledala”, kaže o svom posljednjem filmu i objašnjava da se želi “fokusirati na sadašnjost” i izbjegava biti previše samokritična.

Tom Hanks

Vjeruje da bi gledanje samog sebe u filmovima bilo “užasna greška”. Iako je glumio u nekim legendarnim holivudskim ostvarenjima, Tom Hanks je još 2016. godine priznao da nije pogledao mnogo svojih filmova, uključujući i hitove kao što su “Forrest Gump”, “Philadelphia” i “Brodolom života”. Svi ovi filmovi donijeli su mu nominacije za najboljeg glumca. On je rekao kako ne gleda svoje filmove, jer smatra da bi to bila “užasna greška”. “Zato što nikada ne naučite što trebate raditi. Na neki način učite samo što ne trebate raditi. Stvar s gledanjem starih filmova je u tome da se oni nikada ne mijenjaju”, objasnio je Hanks.

Reese Witherspoon

Bi “dospjela u stanje mržnje prema sebi” kada bi gledala svoje filmove. Tokom jednog intervjua 2010. godine, glumica Reese Witherspoon priznala je kako odbija gledati filmove u kojima je glumila, a ponekad čak zaboravlja i scene u kojima se pojavila. “Imam totalnu amneziju što se tiče svih filmova koje sam ikada snimala. Ne gledam ih, jer da ih gledam, dospjela bih u stanje mržnje prema sebi”, objasnila je Reese. Također je rekla da je imala priliku vidjeti svoj rad i da se nakon toga osjećala čudno. “Ponekad pogledam neki stari snimak. Pogledam ha i pomislim kako se toga apsolutno ne sjećam. To je zaista čudno”, dodala je glumica.

Al Pacino

Nije osjetio potrebu gledati većinu svojih filmova. Zvijezda nekih od najcjenjenijih filmova holivudske industrije, Al Pacino, izjavio je da ne proučava mnogo svoj rad. “Nema realne potrebe (za vraćanjem unazad). Vidio sam ih, znam što je to. Ako je dobro, osjećam se sretno, ako nije dobro, to je nešto što želite zaboraviti”, rekao je Pacino. On je dodao i da je jedini izuzetak ako uhvati neki od svojih starih filmova na televiziji.

Jared Leto

Ne gleda ponovo svoje stare filmove. Dobitnik Oscara Jared Leto rekao je jednom prilikom da, iako obično ne gleda svoje filmove, bilo je nekoliko izuzetaka (“Rekvijem za snove” i “Blade Runner 2”). “Čim ga pogledate, sve postaje subjektivno. Jednostavno, mislim da gledanjem vlastitih filmova postanete previše obuzeti sobom. Može vam se svidjeti što ste učinili i htjet ćete to ponoviti, ili vam se neće svidjeti, a pa ćete zato postati obuzeti sobom. Nisam siguran koliko je to dobro za mene”, objasnio je Leto. Također je rekao da ne osjeća potrebu gledati svoje filmove, jer već zna kako će završiti.

Megan Fox

Je uzdisala dok je gledala svoje filmove. Tokom jednog intervjua prošle godine, glumica je gledala snimke iz raznih projekata u kojima je sudjelovala. Ona je glasno uzdisala i vidljivo se grčila dok je gledala vlastiti rad, rekavši da je veoma “čudno” gledati sebe. “Upravo sam osjetila nelagodu u trbuhu… uh, ubijte me, samo me ubijte”, rekla je gledajući snimke svojih filmova. “Zašto mi ovo radite? Samo me ugušite ili tako nešto”, dodala je. Na kraju je objasnila da joj je vrlo teško gledati sebe, jer je sada drugačija osoba nego što je nekada bila. “Čudno, jer sam toliko zrelija kao osoba. Pomišljam kako bih mogla čuti sebe kako pričam i pomislila bih ‘Bože, tko je to?’… Samo gledam tu djevojku i želim je zagrliti”, dodala je Megan.

Julianne Moore

Kaže da je snimanje, a ne gledanje filmova ono što joj pruža zadovoljstvo. Glumica Julianne Moore ima zadivljujuću filmografiju, koja joj je donijela više nominacija za nagrade. Ipak, ona je još 2013. godine rekla da ne može gledati nijedan svoj film. “Nisam gledala nijedan svoj film. Ne mogu sjediti tijekom premijere ili bilo čega sličnog. Volim biti u filmu više nego ga gledati. To je za mene veće uzbuđenje, umjesto da gledam gotov proizvod.”

Joaquin Phoenix

Je pogledao samo dva svoja filma, “Ona” i “Master”. On je rekao kako je vjerovao da će mu gledanje vlastitih filmova pomoći napredovati kao glumac, ali to nije bio slučaj. “Mislio sam da sam možda dovoljno zreo da gledam i učim, da kažem: ‘Ovo su greške koje sam napravio…’ Ipak,to je nešto s čime se još uvijek borim”, rekao je Phoenix.

Angelina Jolie

Ne voli posebno gledati svoje filmove. U svom intervjuu 2009. godine Angelina Jolie je objasnila da, iako je većinu svojih filmova pogledala barem jednom, još uvijek postoje neki projekti koje nikada nije vidjela. “Volim proces snimanja filmova više nego što ih volim gledati”, objasnila je. Također je dodala da ne osjeća potrebu gledati svoje filmove više od jedanput.

Javier Bardem

Ne može podnijeti gledati sebe na ekranu. Dobitnik Oscara Javier Bardem rekao je 2012. godine da voli glumu, ali ne uživa u gledanju vlastitih filmova. “To što volim stvarati likove, ne znači da volim gledati svoje likove gotove, u mom izvođenju”, rekao je Bardem. Dalje je rekao da previše kritizira sebe kada gleda svoj rad na ekranu. “Ne mogu čak gledati ni taj j….i nos, taj j….i glas, ove presmiješne oči. Ne mogu to podnijeti. Ali kada snimam, ne vidim svoj nos, niti čujem svoj glas, to je kao da postoji nešto jače, veće od toga. I ja moram to izraziti”, dodao je.

Jesse Eisenberg

Ne želi gledati svoje filmove, pa čak ni čitati kritike. Još 2016. godine glumac je priznao kako izbjegava gledati sebe na ekranu i da ne čita kritike. “Ne gledam ništa u čemu se pojavljujem i ne čitam izvještaje ili analize o filmovima u kojima sam glumio, niti o svojim predstavama”, rekao je Jesse.