Glumac Ljubiša Samardžić se opet bori sa tumorom na mozgu

Legendarni glumac Ljubiša Samardžić bori se za život! Nezaboravni Smoki primljen je nedavno u beogradski Institut za hematologiju, gdje ljekari čine sve kako bi mu pomogli.

Samardžiću se vratio tumor na mozgu koji mu je odstranjen krajem prošle godine. Kako mediji prenose, njegovo zdravstveno stanje je izuzetno loše, ali Samardžić ne želi da se preda.

– Ljubiša se ne osjeća dobro, bolest se vratila u još gorem obliku. Mnogo mu se pogoršalo stanje, ali se on nada da će se oporaviti. Optimističan je kao i uvijek. Teško mu pada što leži u bolnici, ali se bori – kaže izvor.

On prenosi da su uz Ljubišu svakodnevno članovi njegove porodice.

– Obilaze ga stalno i hrabre, ali im svima teško pada što je Ljubiša ovako loše. Njegova supruga Mira je neutješna. Užasno je podnijela kada su im ljekari saopćili da se tumor vratio, ali zbog muža pokušava da bude jaka – prenose mediji.

Nakon što mu je u decembru prošle godine odstranjen tumor, Samardžić se osjećao bolje. On se čak pojavio i na otvaranju 64. Martovskog festivala u Domu omladine, gdje je premijerno prikazan njegov biografski dokumentarni film “Panta rei”. On je i tada poručio da je spreman da ide dalje.

– Nemam riječi. Uzbuđen sam. Ovaj moj dokumentarni film je pao u vrijeme kada me zdravlje ne služi, ali u svakom slučaju – idemo dalje. Ponosam sam što ste organizovali tako dobru manifestaciju koja će živjeti duže nego ja, logično – poručio je tada slavni glumac.

Uz Ljubišu na otvaranju Martovskog festivala, pored supruge Mire, bio je i njegov veliki prijatelj Puriša Đorđević, slavni režiser i scenarista. On se mnogo rastužio kada je saznao da je njegovom prijatelju ponovo pozlilo.

– Jao Bože, nije valjda. Žao mi je, ne mogu da vjerujem. Nisam formalista, neću da dajem nikakve posebne izjave povodom njegovog zdravstvenog stanja. Znam kakva je to bolest, moram odmah zvati njegovu suprugu Miru – rekao je, kako mediji prenose, uznemireni Puriša.