Glumac Laurent Lafitte voditelj ceremonija 69. Festivala u Cannes-u

Laurent LafitteShowman visoke razine

Galski filmski i teatarski umjetnik Laurent Lafitte je pozitivno odgovorio pozivu organizatora 69. izdanja Međunarodnog Filmskog Festivala u Cannesu, zakazanom u periodu od 11. do 22. svibnja da vodi i animira ceremonije otvaranja i zatvaranja najslavnije, svjetske smotre sedme umjetnosti.
Tumač značajnih dramskih ostvarenja i komedija, Lafitte je također uspješan humorist a radi u poznatoj Francuskoj Komediji od 2012. godine. Slavu je postigao svojim one man show-om “Laurent Lafitte, kako je označeno”.

Glumac svjetske karijere

Prije pet godina uspješno je vodio 25 Noć Molijera /Nuit des Molières/. Afirmirao se u filmskoj sredini različitim i zanimljivim ulogama u ostvarenjima: “Sa druge strane perifernog bulevara”,”16 godina ili skoro”,”Tata ili Mama”,”Male maramice”,”Lijepi dani”,”Klub Tuge” ili “Boomerang”. Bio je u umjetničkoj ekipi filma “Love Punch” uz Piercea Brosnana i Emmu Thompson a upravo okončao snimanje filma “Ona” , čuvenog nizozemskog cineasta Paula Verhovena pa odlazi tumačiti značajnu ulogu u zadnjem djelu poznate Marijane Strapi koja je adptiralačcitani i nagrađivani roman Romaina Puerfolasa “Posebno putovanje fakira zaglavljenom u ormanu Ikee”. Partnerica mu je američko- švedska glumica Uma Thurman.

Džana Mujadžić