Gillian Anderson napušta seriju ‘The X-Files’ nakon 11 sezone

Nakon uspješnih šest epizoda serije ‘The X-Files‘ koje su prikazane u 2016. godini, serija je dobila i svoju 11 sezonu, za koju je juče izašao prvi trailer, te je najavljena i 12 sezona.

Ono što je iznenadilo fanove je to da je Gillian Anderson izjavila kako je završila sa serijom i da se neće pojaviti u 12 sezoni.

Glumica je izjavila da se vratila u 11 sezoni jer priča nije bila dovršena, ali nakon toga smatra da je publika dobila sve što je i očekivala, te da više ne vidi razlog da nastavi da glumi u seriji.
Glumica je izjavila i to da nije bila sigurna kako da se osjeća zbog toga što napušta svoj ikonični karakter, Danu Scully, kao i to da će trebati da prođe nekoliko godina dok se potpuno ne udalji od lika koji je glumila.
Dodala je i to da uvijek postoji i ono ‘možda’ i ‘ako’, pa njen mogući povratak ovisiće od popularnosti 11 sezone i zadovoljstva publike.

U 11 sezoni dolazi novih 10 epizoda, a kreator serije je Chris Carter, dok glavne uloge igraju David Duchovny i Gillian Anderson kao FBI agenti Fox Mulder i Dana Scully.
Početak prikazivanja trebao bi da se desi krajem 2017. ili početkom 2018. godine. Produkcija serije počela je u ljeto 2017. godine.

U 2016. godini seriju je po epizodi gledalo prosječno 16 miliona ljudi, i serija je bila najviše twittovana serija na ovoj društvenoj mreži.
Premijera serije ‘The X-Files’ desila se u septembru 1993. godine. Tokom narednih devet sezona serija je postala svjetski hit, kao i jedna od najuspješnijih televizijskih serija svih vremena.
Serija je osvojila 16 Emmy nagrada i pet Zlatnih globsa.

https://youtu.be/IRdrt8nPyy8