Galsko ministarstvo kulture brani film “Love”

loveReditelj jako kontroverznog filma “Love” Gaspard Noé, porijeklom Argentinac koji mirno živi u francuskom gradu Lyonu, sa suprugom Lucile Hadžihalilović, koja je u ovih dana u Spaniji završila svoj novi igrani film, može biti zadovoljan.

Galsko ministarstvo kulture se obratilo Savjetu države sa zahtijevom opovrgavanja odluke pariškog Administrativnog suda, kojom se maloljetnicima zabranjuju projekcije filma.

“Advokati prikupljaju argumente koje će dostaviti Savjetu “- objasnili su saradnici galske ministrice kulture Fleur Pellerin.

Pariški Administrativni sud je odluku donio zbog ne simuliranih spolnih scena koje mogu negativno utjecati na mlade gledaoce. Procedura može biti dugotrajna, jer treba čekati odluku francuske pravde, neophodne za nastavak procesa.

Koproducent Vincent Morval je oduševljen ministričinim stavom i odlukama, ali su ga njezini saradnici upozorili “Fleur Pellerin se ne izjašnjava, posebno jer je u pitanju državna pravda, ali je jako aktivna i djeluje s ciljem opovrgavanja sudske odluke”!

Reditelj je radostan jer film ima veliku i besplatnu reklamu, pa se broj gledaoca znatno povećao.

Džana Mujadžić

Gaspar-Noe-Love