‘Furious 7’ postavio novi rekord

furiousFurious 7‘, sedmi nastavak Universal Pictures-ove blockbuster franšize, je zaradio 67,3 miliona dolara, i postavio novi rekord kada su u pitanju filmovi ‘Fast and Furious’, kao i kada su u pitanju ovaranja filma u mjesecu aprilu.

Glaven uloge tumače: Vin Diesel, Dwayne Johnson, Jason Statham, Michelle Rodriguez i pokojni Paul Walker, a režiju filma potpisuje James Wan (Insidious). Film je premijerno prikazan u četvrtak, te je zaradio 15,8 miliona dolara, što za 10 miliona dolara nadmašuje prethjodno rekordno otavranje za aprila koje je držao film ‘Captain America: The Winter Soldier‘.

Prethodni dio filma ‘Brzi i žestoki 6’ iz 2013 godine je u petak zaradio 38.7 miliona dolara, dok je za prva tri dana zaradio 97,4 miliona dolara. Usporedbe radi ‘Iron Man 3’ je na otvaranju zaradio 69 miliona dolara u maju 2013 godine, a 174 miliona dolara preko vikenda. ‘The Dark Knight’ je na otvaranju zaradio  67.1 miliona dolara u julu, a 158 miliona preko vikenda.

Ukoliko film tokom vikenda zaradi 150 miliona dolara to će ga staviti u top 10 otvaranja svih vremena. Prvi na toj listi još uvijek je film ‘The Twilight Saga’